Ορεστιάδα: Παραμένουν οι δυσκολίες στην μετακίνηση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, λέει ο πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων του Οργανισμού

Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μετακινούνται πλέον, για τις ανάγκες του εκτιμητικού έργου, οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου τους.
Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στο νέο πλαίσιο που θα διέπει τις μετακινήσεις των γεωπόνων-κτηνιάτρων εκτιμητών. «Τα ποσά που οριστήκαν για τις δαπάνες μετακίνησης του γεωτεχνικού προσωπικού έχουν μειωθεί, χωρίς ωστόσο το ίδιο να συμβεί με τα τέλη εκτιμήσεως που πληρώνουν οι αγρότες για το σκοπό αυτό», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Πανταζής. Σημειώνεται ότι με βάση το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε, η καθαρή ετήσια αποζημίωση για έναν εκτιμητή ανερχόταν στο ποσό των 1.500 ευρώ για τις μετακινήσεις με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, ενώ με την τροπολογία για τα οδοιπορικά των γεωτεχνικών του ΕΛΓΑ, που ψηφίστηκε προχθές, το ποσό αυτό δε θα ξεπερνά τα 500 ευρώ. «Οι φθορές των αυτοκινήτων μας, που χρησιμοποιούσαμε για το λόγο αυτό, δεν καλύπτονται. Ένας εκτιμητής κατά μέσο όρο, διανύει ετησίως περίπου 3.600 χιλιόμετρα», τόνισε ο κ. Πανταζής. Παράλληλα σημείωσε ότι η γραφειοκρατική διαδικασία για την έκδοση εντολής μετακίνησης θα είναι δαιδαλώδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος