Διαδηλώνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας

Με συγκέντρωση την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και με πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση για το θέμα που τους απασχολεί και κατόπιν και πάλι πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ): “Με λεωφορεία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας  για να διαμαρτυρηθούν  στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους από τον  ιδιοκτήτη της επιχείρησης,  τον   γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Λαυρεντιάδη.

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας μας, αντιστέκονται μόνοι τους στα παράλογα σχέδια του εργοδότη χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά ώστε να συνετίσει έναν εργοδότη που είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες απολύσεις στη χώρα μας.

Αντιστέκονται στο θράσος του εργοδότη, που τους ζητά να απολυθούν οικειοθελώς !!! και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις εικονικές εταιρείες που ο ίδιος δημιούργησε, ως εργολαβικοί, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακή σχέση δημιουργώντας συγχρόνως σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή  λειτουργία των εγκαταστάσεων όταν σε μια βαριά χημική βιομηχανία,  θα εργάζονται μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι”.

Συνεχίζοντας η ΟΕΧΒΕ επισημαίνει πως: “Σήμερα προσπαθώντας να  κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων προχωράει σε μηνύσεις προς το σύνολό τους  και  ταυτόχρονα σε απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση!!!

Δυστυχώς ενώ θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά,  δεν το έπραξε και καμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έλαβε  και έχει τις ευθύνες της στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων, της Εθνικής, της αγροτικής καθώς και της τοπικής οικονομίας και δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, διότι το θράσος του κ. Λαυρεντιάδη από κάπου ενθαρρύνεται.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας, αύριο, Τρίτη 12/7/2016 και ώρα 12.00 με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, που στις 13.00 έχει προγραμματιστεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση. Κατόπιν όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο  Μέγαρο Μαξίμου”.

Ψήφισμα από το εργατοϋπαλλικό κέντρο Αθήνας:

Διαδηλώνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος