Τίτλοι Περιφέρειας 22-7-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Λάρισα

Εντατικούς ελέγχους ζητά από την Αστυνομία η Περιφέρειας Θεσσαλίας σε θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος, με αφορμή τη μεγάλη ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό.

Χανιά

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου οι 35 εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου στον Κουμπέ Ρεθύμνου μπορούν να εργάζονται, αφού κέρδισαν και σήμερα στην εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης που ασκήθηκε από την Ένωση Ρεθύμνου, στην οποία ανήκει το οίκημα όπου στεγάζεται το σούπερ μάρκετ.

Καβάλα

Αντιπαράθεση διοίκησης- εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Καβάλας. Στον εισαγγελέα για σεμινάρια που έγιναν, για διώξεις μιλούν οι εργαζόμενοι.

Καρδίτσα

Τον νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας Βάιο Βαρελά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που προκαλούν γενικότερη δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παροχών υγείας στους πολίτες.

Βόλος

Αναδίπλωση δημοτική αρχής Βόλου στο θέμα των αποστειρωμένων υγειονομικών αποβλήτων ιδιωτικής εταιρείας από την Τρίπολη. Ανακάλεσε την απόφαση υποδοχής τους στον ΧΥΤΑ του Βόλου στις 2 Ιουνίου, αν και αυτή δημοσιεύτηκε μόλις χθες στη «Διαύγεια». Ικανοποίηση αλλά και ερωτηματικά από τις αντιπολιτεύσεις.

Σέρρες

Σύσσωμο αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην ενοικίαση των στρατοπέδων.

Ιωάννινα

Η ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χάρτη απαιτεί ταχεία ολοκλήρωση των εθνικών υποδομών και συγκεκριμένα του άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη και την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Πληροφορίες για επανεκκίνηση των παγωμένων έργων υπό την πίεση και των ιταλών επενδυτών.

Κέρκυρα

Θανάσιμα τραυματίστηκε 55χρονος στον Κάτω Γαρούνα, όταν το μηχάνημα έργων που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του.

Πάτρα

Ένα 9χρονο κοριτσάκι έχασε χθες τη ζωή του και τραυματίστηκε σοβαρά η μητέρα του σε τροχαίο που σημειώθηκε στο Δερβένι Κορινθίας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ στην εθνική οδό Πατρών Αθηνών.

Ηράκλειο

Δύο Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες και δύο Γερμανικοί ποιμενικοί σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων και νεκρών δηλητηριασμένων ζώων, θα περιπολούν στο εξής την κρητική ύπαιθρο, με στόχο την αποτροπή απώλειας αγρίων αλλά και οικόσιτων ζώων από δηλητηρίαση.

Ρόδος

Αύξηση στην τουριστική κίνηση παρουσιάζουν οι παραδοσιακές αγορές και οι πληρότητες των ξενοδοχείων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πολύ υψηλές, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, που προαναγγέλλει και την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τη Ιορδανία.

Φλώρινα

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει ο Δήμος το Επιχειρησιακό Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την πόλη της Φλώρινας, και καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τις ιδέες τους για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Πύργος

Άρχισε σήμερα το 25ο Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας στην αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών από όλο τον κόσμο.

Τρίπολη

Το θέμα της οργάνωσης της εμποροπανήγυρης της Τεγέας Αρκαδίας έχει και φέτος δημιουργήσει σε δήμο Τρίπολης και διοίκηση Τεγεατικού Συνδέσμου έντονη φραστική και έγγραφη αντιπαράθεση, στο πλαίσιο της ερμηνείας των όρων “νομιμότητα” και “αρμοδιότητα”.

Κοζάνη

Με βασικό στόχο να γίνουν επώνυμα τα τοπικά προϊόντα της περιοχής πραγματοποιείται το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας από 27 έως 31 Ιουλίου 2016, στο Καμμένο Σχολείο Σερβίων, υπό την αιγίδα του δήμου Σερβίων Βελβεντού. ΕΡΤ Κοζάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος