Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία – Πέντε νεκροί (video)

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σε ανθρωπιστική αποστολή

«Την 1η Αυγούστου, στην επαρχία Ιντλίμπ, πυρά από το έδαφος κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως διευκρινίστηκε, στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπολέμων μερών στη Συρία.

«Είχαν ηρωικό θάνατο ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Όπως είπε, το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να αλλάξει πορεία ώστε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές και απώλειες αμάχων.

Ο Πεσκόφ τόνισε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας «σε όλα τα μέτωπα» παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους.

Την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών στο διαδίκτυο, με το οποίο καλεί τα μέλη του να εξαπολύσουν κάνουν τζιχάντ εναντίον της Ρωσίας.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου:  EPA/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος