Γράφτηκε ιστορία στην ελληνική σκοποβολή – Δικαίωση έπειτα από σκληρή δουλειά (video)

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο, είναι χάλκινο και το κατέκτησε η Άννα Κορακάκη. Το κέρδισε στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι και είναι η πρώτη διάκριση για τη χώρα μας στην σκοποβολή μετά το 1920, όταν η Εθνική ανδρών είχε κατακτήσει το ασημένιο στο αυτόματο πιστόλι των 30 μέτρων. Συγχαρητήρια στην Ελληνίδα ολυμπιονίκη εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

«Αυτό το χάλκινο μετάλλιο είναι η δικαίωση των κόπων μου», δήλωσε η ίδια λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία της.

Και η μητέρα της μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε υπερήφανη και τόνισε τη μεγάλη αφοσίωση που έδειξε Άννα Κορακάκη στο άθλημα, δουλεύοντας μεθοδικά και σκληρά, τόσο η ίδια όσο και ο προπονητής πατέρας της. Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απουσία στήριξης από πλευρά της πολιτείας. «Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων» είπε, ενώ αποκάλυψε ότι για τα 25 μέτρα, που αγωνίζεται αύριο, δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο και προπονείται σε ένα νταμάρι.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνίδα κερδίζει μετάλλιο στο άθλημα της σκοποβολής.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Άννα Κορακάκη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθειά της: «Θερμά συγχαρητήρια τόσο για την μεγάλη ολυμπιακή επιτυχία και διάκριση όσο και για την όλη, αξιοθαύμαστη, προετοιμασία και προσπάθεια. Καλή συνέχεια στα 25 μέτρα.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος