Εννέα υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες- Εκτός το MEGA (video)

Ανακοινώθηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Mega αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία. Αντίθετα, οι δύο εταιρείες που κόπηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, η “Dimera” του Ιβάν Σαββίδη και η “Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος ΙΤV” των Κυπρίων, περνούν στην τελική φάση.

Νωρίτερα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προδικαστικές προσφυγές, που είχαν καταθέσει όλοι οι υποψήφιοι και εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων, και εν συνεχεία η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι είναι:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
  7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
  8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

Λόγοι απόρριψης της προσφυγής της «Τηλέτυπος ΑΕ»

Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία για τους λόγους που αναφέρονται στην σχετική απόφαση με Αρ.Πρωτ.202/10.8.2016.

  • δεν προσκόμισε βεβαιώσεις και τραπεζικές ενημερότητες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αναφορικά με τις συμβάσεις δανείων της.
  • δεν προσκόμισε αντίγραφα συμβολαίων αγοροπωλησίας μετοχών και της δήλωσης φόρου υπεραξίας του πωλητή ή των πινακίων αγοράς των μετοχών της από το οικείο Χρηματιστήριο Αξιών
  • δεν προσκόμισε πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας μετόχων-ημεδαπών νομικών προσώπων
  • δεν προσκόμισε ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμοί, καταστάσεις αποτελεσμάτων, προσαρτήματα) των δύο τελευταίων, πριν από την αγορά των μετοχών, ετών, καθώς και οικονομικές καταστάσεις όλων των ετών συμμετοχής στην προσφεύγουσα, που αφορούν μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε πως «η κυβέρνηση δε θα δώσει σε κανέναν το περιθώριο να αισθάνεται πως έγιναν επιλογές σκοπιμοτήτων», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης και πέμπτης άδειας είπε χαρακτηριστικά «στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ. Δεν το ξέρω. Θα το δούμε…»

Με αφορμή τη διαδικασία ξέσπασε νέα κόντρα κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης.

Εστία αντιπαράθεσης στον επιχειρηματικό κόσμο έγινε η χτεσινή δέσμευση της περιουσίας του ιδιοκτήτη του Σκάι, Γ. Αλαφούζου στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, με την αιτιολογία, ότι ο επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, καταρχάς, περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, για τις χρήσεις 2000 έως 2012.

Ο κ. Αλαφούζος είχε λόγο για «το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών(…) και αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα.»

Σήμερα η πλευρά Μαρινάκη επανήλθε με νέο δημοσίευμα στον ιστότοπο parapolitika.gr, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ύποπτος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και φοροδιαφυγή «Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τα σκοτεινά σημεία των δραστηριοτήτων του Αλαφούζου, με τις συνέπειες να «αγγίζουν» άμεσα τη λειτουργία του ομίλου Σκάι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος