Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Aμαντέους»

Tο 6ο Athens Open Air Film Festival αποχαιρετά το καλοκαίρι με έναν ξεχωριστό τρόπο! Στις 30 Αυγούστου, ταξιδεύει στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στην κοσμοπολίτικη Αίγινα, καλώντας τους σινεφίλ και φιλοθεάμονες επισκέπτες και κατοίκους του νησιού σε μια μοναδική προβολή.

Το βραβευμένο με 8 Όσκαρ κομψοτέχνημα του Μίλος Φόρμαν για τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, «Aμαντέους», μία ταινία που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής βιογραφίας, θα προβληθεί στον μαγικό χώρο του Cine Anesis και για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα από τρεις δεκαετίες, σε μεγάλη οθόνη.

Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Aμαντέους»

Σε όλη την ιστορία του σινεμά δεν έχει υπάρξει βιογραφία διάσημου προσώπου όμοια με αυτή που ο Μίλος Φόρμαν χώρεσε στις μεγαλεπήβολες διαστάσεις της πολυβραβευμένης ταινίας του. Το «Αμαντέους» συνδυάζει στοιχεία μυθοπλαστικά με ιστορικά εξακριβωμένες λεπτομέρειες και καθαρές εικασίες προκειμένου να διηγηθεί τη σχέση θαυμασμού και μίσους που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Αντόνιο Σαλιέρι, έναν δευτεροκλασάτο συνθέτη και μαέστρο της αυτοκρατορικής Αυλής, και τον διαολεμένα ταλαντούχο νεαρό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια της σύντομης ζωής του κορυφαίου μουσικού.

Ανάμεσα στους δυο άντρες, και με φόντο μια εξαιρετικά αναπαριστάμενη Βιέννη του 18ου αιώνα, η ταινία αναπτύσσει έναν ολόκληρο στοχασμό πάνω στην πολύπλοκη και συχνά καταστροφική διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη σύγκρουση της ευφυΐας με τη μετριότητα, προσφέροντας στην πορεία ένα υψηλής ποιότητας κινηματογραφικό θέαμα που σέβεται απολύτως την τεράστια μουσική κληρονομιά του Μότσαρτ, την ίδια ώρα που υφαίνει έναν συναρπαστικό αφηγηματικό ιστό γύρω από τους θεατές.

Γραμμένο από τον Πίτερ Σάφερ, ο οποίος είχε προηγουμένως σημειώσει τεράστια θεατρική επιτυχία με το συγκεκριμένο έργο, το «Αμαντέους» παραμένει εξακολουθητικά ένα αριστοκρατικό και γενναιόδωρο δράμα εποχής το οποίο καθόλου δεν θυμίζει τις προβλέψιμες και συνήθως συμβατικές βιογραφίες του είδους.

Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Aμαντέους»

Oι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.cinemag.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος