Στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις των βάσεων – Χαμογελούν δύο στους τρεις (video)

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για χιλιάδες υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης. Την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, και από τις 11 το πρωί τα αποτελέσματα θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα ακολουθήσει η ανάρτησή τους στα λύκεια. Οι Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν άνοδο, οι Νομικές θα παραμείνουν σταθερές, ενώ μεγάλη βουτιά θα έχουν τα πάλαι ποτέ δημοφιλή παιδαγωγικά και οι οικονομικές σχολές.

Πρόκειται συνολικά για 69.985 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που διεκδικούν 103.366 υποψήφιοι. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πτώση των βάσεων στις παιδαγωγικές καθώς και στις οικονομικές σχολές λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθηματικά. Στις περιζήτητες σχολές του πρώτου πεδίου όπως η Νομική και η Ψυχολογία οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρισυ ενώ αναμένεται
άνοδο των βάσεων στις ιατρικές και παραϊατρικές σχολές.

Εφέτος θα ανακοινωθούν δυο διαφορετικοί πίνακές με βάσεις εισαγωγής καθώς στη φετινή μεταβατική χρονιά όσοι υποψήφιοι έδιναν για δεύτερη φορά μπορούσαν να επιλέξουν το προηγούμενο εξεταστικό σύστημα.

Οι υποψήφιοι από τις 11 το πρωί της Τετάρτης θα μπορούν να πληροφορούνται τις εφετινές βάσεις εισαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων δηλαδή από το Επώνυμο – το Όνομα – το Πατρώνυμο και το Μητρώνυμο.

ΒΑΣΕΙΣ 2016
http://results.it.minedu.gov.gr
– Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
– Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναρτηθούν εντός της ημέρας και στα Λύκεια όλης της χώρας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Σχετική είδηση: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των βάσεων στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος