Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι – Στόχος σιδηροδρομικός σταθμός

Επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού σχεδίαζαν, σύμφωνα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν φιάλες αερίου και ήταν σταθμευμένο σε ένα δρομάκι κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στόχος ήταν ο σταθμός Γκαρ ντε Λιόν που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τον καθεδρικό ναό.

Η βασική ύποπτη μια 19χρονη κοπέλα είναι η κόρη του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, το οποίο εντοπίστηκε στο Παρίσι την Κυριακή. Ο πατέρας της είχε προσαχθεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ είχε δηλώσει ότι αναζητά την κόρη του η οποία είχε εξαφανισθεί τις τελευταίες ημέρες, μαζί με το αυτοκίνητο.

Οι γυναίκες 39, 23 και 19 ετών, φέρονται να είναι “ριζοσπαστικοποιημένες, ισλαμίστριες και να έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 19χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία ήθελε να πάει να πολεμήσει για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και είχε γράψει μια επιστολή στην οποία δήλωνε πίστη στην ισλαμιστική οργάνωση.

Μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή της και τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό προτού πυροβοληθεί και τραυματιστεί. Άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως ήταν η 19χρονη που επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή Μπουσί-Σεν-Αντουάν, περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Παρισιού. Από την Τρίτη επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε και τον σύντροφο μιας εκ των τριών υπόπτων γυναικών.

Ο άνδρας είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ο αδελφός του άντρα κρατείται και αυτός επειδή είναι ύποπτος ότι είχε διασυνδέσεις με τον τζιχαντιστή που σκότωσε τον Ιούνιο έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στα προάστια του Παρισιού.

Νωρίτερα σήμερα πηγές προσκείμενες στην έρευνα είχαν αποκαλύψει ότι η βασική ύποπτη που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο αυτό, η οποία προετοίμαζε μια επίθεση και μάλιστα άμεσα, σύμφωνα με τις αρχές, είχε ορκιστεί πίστη στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Αποτράπηκε μια επίθεση”, δήλωσε ο Ολάντ στο πλαίσιο της μετάβασής του στην Αθήνα για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

“Μια οργάνωση εξαρθρώθηκε, αλλά υπάρχουν κι άλλες”, πρόσθεσε ωστόσο, ζητώντας να υπάρχει “αυξημένη επαγρύπνηση”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος