Να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα

Να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, επιθυμεί η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της Bridging Europe για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Με βάση τις απαντήσεις, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το τίμημα είναι πολύ παραπάνω από όσο υπολόγιζαν, το 65% ότι πρέπει τώρα να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή και να εκπέμπουν μόνο οι αδειοδοτημένοι, ενώ το 30% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιμένει να τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές.

Εξάλλου, το 53% συμφωνεί με τη μέθοδο της δημοπράτησης ενώ το 26% διαφωνεί. Το 51% θεωρεί ότι η διαδικασία ήταν αδιάβλητη, ενστερνιζόμενοι την άποψη της κυβέρνησης, με το 29% να θεωρεί ότι υπήρξε διαδικασία τζόγου, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Επίσης, το 60% θεωρεί κοινωνικά δίκαιη την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα 246 εκατ. υπέρ των ευπαθών ομάδων ενώ το 36% το θεωρεί επικοινωνιακό τρικ.

Τέλος, το 75% πιστεύει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν στην αδειοδότηση για να συντηρούν τη διαπλοκή ενώ το 22% πιστεύει ότι είχαν άλλες προτεραιότητες.

ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος