Χρυσά μετάλλια με Μάμαλο και Φερνάντες σήμερα η Ελλάδα (video)

Ζευγάρωσε τα χρυσά μετάλλια σήμερα η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς λίγο μετά τον Παύλο Μάμαλο, ο Σε Tζόν Φερνάντες κατέκτησε το χρυσό στη σφαιροβολία F53 και με αυτό η χώρα μας έφτασε τα 11 συνολικά μετάλλια στο Ρίο.

Παράλληλα ο Σε Tζoν Φερνάντες σημείωσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015, είχε καλύτερη βολή στα 8 μέτρα 44 εκατοστά που τον έφερε στην κορυφή του αγωνίσματος με νέο ρεκόρ Ευρώπης αφού το προηγούμενο ήταν 8.35 και το είχε από σημειώσει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Οι βολές του Φερνάντες: 8.44, 8.39, 8.22, 6.59, 8.22, 8.13μ.

Τα χρυσά μετάλλια πλέον της ελληνικής ομάδας έφτασαν τα τέσσερα, ενώ συνολικά η ελληνική αποστολή έχει 11 εμφανίσεις στο βάθρο των νικητών.

“Χρυσός” στα 107 κιλά ο Παύλος Μάμαλος

Ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία 107 κιλά στην άρση βαρών σε πάγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας 238 κιλά στην τρίτη προσπάθεια κατέκτησε την πρώτη θέση, την οποία μάλιστα φρόντισε να συνοδεύσει και από ένα νέο παραολυμπιακό ρεκόρ.

 

Ο Μάμαλος, από τη συλλογή του οποίου έλειπε το χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο, στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 233 κιλά, στην δεύτερη 234 και στην τρίτη και τελευταία 238, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση. Στην τέταρτη προσπάθεια προσπάθησε να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως δεν μπόρεσε να σηκώσει τα 243,5 κιλά που «έβαλε» στην μπάρα.

 

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Παύλο Μάμαλο

«Η σημερινή χρυσή επιτυχία σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και η όλη αξιοζήλευτη αθλητική σας πορεία από τους προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως τώρα, αποδεικνύουν ότι η δύναμη του σώματος και της ψυχής σας, σας οδηγεί πάντα στην κορυφή. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στον Παύλο Μάμαλο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη άρση βαρών, στην κατηγορία των 107 κιλών, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αλ. Τσίπρας στο Twitter:”Ο Π.Μάμαλος χαρίζει στην Ελλάδα το 3ο χρυσό μετάλλιο και με τη χθεσινή επιτυχία του Θ.Κωνσταντινίδη,το 10ο συνολικά.Συγχαρητήρια!”


Συγχαρητήρια στον Παύλο Μάμαλο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην άρση βαρών, το οποίο είναι το 3ο χρυσό για τη χώρα μας και το 10ο συνολικά μετά τη χθεσινή επιτυχία του Θανάση Κωνσταντινίδη, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω Twitter.
“Ο Π.Μάμαλος χαρίζει στην Ελλάδα το 3ο χρυσό μετάλλιο και με τη χθεσινή επιτυχία του Θ.Κωνσταντινίδη,το 10ο συνολικά.Συγχαρητήρια!”, αναφέρει ο πρωθυπουργός στη σχετική ανάρτησή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο εθνικός ύμνος ακούγεται ξανά στο Ρίο!»


«238 κιλά σήκωσε ο γίγαντας Παύλος Μάμαλος! Χρυσό για την Ελλάδα, ο εθνικός ύμνος ακούγεται ξανά στο Ρίο!» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Συγχαρητήρια Προέδρου Δημοκρατίας στον Φερνάντες

«Ανεβαίνοντας στο βάθρο της πιο υψηλής διάκρισης κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αναδείξατε, στο πιο κορυφαίο επίπεδο, τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν πιστεύει στις δυνάμεις του και εργάζεται μεθοδικά και αποφασιστικά. Με τον τρόπο αυτό υπηρετήσατε το Ολυμπιακό Πνεύμα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες στην πιο γνήσια μορφή τους. Μας κάνατε υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στον Σε Τζον Φερνάντες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Συγχαρητήρια Κοντονή στον Φερνάντες

Συγχαρητήρια στον Παραολυμπιονίκη, Σε Τζον Φερνάντες, έστειλε ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Συγχαρητήρια στον Σε Τζον Φερνάντες για το χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα. Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες κρατάνε καθημερινά τη σημαία μας ψηλά στο Ρίο. Αξίζουν τον θαυμασμό και τη στήριξη όλων μας»

ΠΗΓΗ: sports.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος