Χανιά: Μεγάλη η απήχηση στα «Νικήτεια 20016»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για ακόμα μία χρονιά τα “Νικήτεια”. Για πρώτη φορά οι παραδοσιακοί και ιστορικοί αυτοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν βράδυ, με αφορμή τα εγκαίνια της φωταγώγησης του γηπέδου στο Φραγκοκάστελλο, τα οποία έγιναν από τον Αντιπεριφεριάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, τα αγωνίσματα έγιναν το βράδυ ανήμερα της γιορτής.

Χανιά:  Μεγάλη η απήχηση στα «Νικήτεια 20016»

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία-Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα. Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στο γήπεδο του Φραγκοκάστελλου όπου ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός ς απεύθυνε χαιρετισμό και έδωσε το λόγο στον κ. Μανώλη Βολουδάκη, δάσκαλο και Επίτιμο Πρόεδρο Ένωσης Φρεδιανών «Η Παναγία των Δύο Βράχων», όπου με την εξαίρετη ομιλία του εξιστόρησε την σημασία των “ Νικητείων”.

Χανιά:  Μεγάλη η απήχηση στα «Νικήτεια 20016»

Η Τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε με την παρέλαση των αθλητών. Τα παιδιά, οι άνδρες και οι γυναίκες αγωνίστηκαν στα αθλήματα: Δρομικά Αγωνίσματα (100μ κ 1200μ), Αλτικά Αγωνίσματα (Άλμα εις μήκος άνευ φοράς), Αγωνίσματα Ρίψεων (Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Κρητικό Βόλι). Ακολούθησε η απονομή των Μεταλλίων στους νικητές των αγώνων και η λήξη των αγώνων.

Η γιορτή συνεχίστηκε στο κάστρο του Φραγκοκάστελλου με παραδοσιακή κρητική μουσική από το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη.

Χανιά:  Μεγάλη η απήχηση στα «Νικήτεια 20016»

Την μέρα της γιορτής του Αγίου Νικήτα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα παρουσία πλήθους κόσμου.

Η διήμερη γιορτή συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σφακίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλικράτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος