Βιντεοσκοπήθηκε κρούσμα νοθείας στις εκλογές για τη ρωσική Δούμα (video)

Αν και το Κρεμλίνο φρόντισε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση το εκλογικό αποτέλεσμα θριάμβου για το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν (Ενωμένη Ρωσία), για να μην επαναληφθούν και οι βίαιες μετεκλογικές διαδηλώσεις του 2011, δύο γυναίκες της εφορευτικής επιτροπής συνελήφθησαν από κλειστή κάμερα “να γεμίζουν κάλπη με ψηφοδέλτια που έκρυβαν κάτω από το τραπέζι.”

Το περιστατικό νοθείας που απαθανατίστηκε από κλειστή κάμερα σε εκλογικό κέντρο στο Ροστόφ στη νότια Ρωσία κάνει το γύρο του κόσμου και συνοδεύεται από μαρτυρία – καταγγελία του Denis Korotkov, ανταποκριτή για την ειδησεογραφική πύλη Fontanka, ο οποίος ενημερώνει ότι κατάφερε να ψηφίσει για πέντε φορές, προφανώς για να αποδείξει ότι έγιναν παρατυπίες.

Στοιχήματα συνοδεύουν στο Twitter το βίντεο, σχετικά με το ποιό κόμμα ευνοήθηκε από την απόπειρα νοθείας. Γεγονός είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι μια ισχυρότερη από ποτέ Ενωμένη Ρωσία, παρά τα δύο χρόνια βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τις κυρώσεις της Δύσης και τους δύο πολέμους στην Ουκρανία και τη Συρία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Κομμουνιστικό Κόμμα πιθανότατα θα τερματίσει δεύτερο, λίγο πιο μπροστά από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας.

Ωστόσο γεγονός αποτελεί ότι και η μεσαία τάξη επέλεξε την αποχή ειδικά στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, προμαχώνες των μορφωμένων μεσαίων τάξεων. Το ποσοστό συμμετοχής πανεθνικά είναι το χαμηλότερο από εποχής ΕΣΣΔ και δεν ξεπέρασε το 48%, σε σύγκριση με 60% στις προηγούμενες εκλογές.

Με το 93% καταμετρημένων ψήφων, η Ενωμένη Ρωσία εξασφάλισε το 54,2% των ψήφων, έναντι 49,3% πριν από πέντε χρόνια. Με το νέο εκλογικό σύστημα της Ρωσίας, το κόμμα του Πούτιν κερδίζει τεράστια συνταγματική πλειοψηφία 343 εδρών σε σύνολο 450 εδρών στη Δούμα, σε σύγκριση με 238 έδρες το 2011.

Η κεντρώα αντιπολίτευση Yabloko καταποντίστηκε κάτω του 2% των ψήφων και το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα PARNAS απέτυχε να πάρει έστω και το 1%.

ΠΗΓΗ:Politico, Independent

Σχετική είδηση:Νίκη του κόμματος του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος