ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ – Επέμβαση της εθνοφυλακής (video+upd)

Ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη διάρκεια ταραχών που έγιναν για δεύτερη νύχτα στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η αστυνομία προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 43χρονου Αφροαμερικάνου από αστυνομικά πυρά, κάτω από συνθήκες που δεν ακόμη διευκρινιστεί.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δυνάμεις της εθνοφυλακής και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην πόλη.

Πώς ξεκίνησαν τα αιματηρά γεγονότα στην πόλη Σάρλοτ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση διακρυγόνων.

Ο λόγος της οργής των διαδηλωτών είναι ο θάνατος του 43χρονου Αφροαμερικανού Κιθ Λαμόντ Σκοτ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σκοτ τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα όταν αρνήθηκε να αφήσει το περίστοφό του. Άτομα του περιβάλλοντός του δηλώνουν αντίθετα ότι δεν κρατούσε παρά ένα βιβλίο.

Στον τόπο του φονικού συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων, μέλη οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοικοι. Το όπλο είναι «ψέμα», δήλωσε στο AFP γειτόνισσα του Σκοτ. «Αφαίρεσαν το βιβλίο και το αντικατέστησαν με ένα περίστροφο. Ο άνδρας αυτός καθόταν εδώ κάθε μέρα περιμένοντας το σχολικό λεωφορείο του γιου του», είπε.

Ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ο τελευταίος μίας σειράς ανάλογων περιστατικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε μία πρώτη διαμαρτυρία των κατοίκων από το βράδυ της Τρίτης. Όμως, την αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία ακολούθησαν βίαια επεισόδια κατά τα οποία 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς και άγνωστος αριθμός διαδηλωτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος