Μους με λευκή σοκολάτα με φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς

Η μους σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα μας επιδόρπια. Ανάλαφρο γλύκισμα για τα μουντά φθινοπωρινά απογεύματά μας και μια τέλεια ιδέα να σερβίρουμε στο τέλος ενός υπέροχου δείπνου. Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης ετοιμάζει μους με λευκή σοκολάτα με φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς.

Υλικά

  • 150 γραμμ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 τεμάχια αυγά
  • 10 γραμμάρια ζελατίνη
  • 60 γραμμάρια κρύο νερό
  • Άρωμα βανίλιας
  • 100 γραμμάρια ξηρούς καρπούς
  • 150 γραμμάρια φραμπουάζ
  • 150 γραμμάρια blueberries
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια ρούμι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ομοιόμορφα μέσα σε μπεν μαρί.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα, Ανακατεύουμε καλά.
  3. Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς.
  4. Έχουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και βάζουμε τη ζελατίνη και όταν μαλακώσει, ρίχνουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα της σοκολάτας, και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ώσπου να αρχίζει να πήζει.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ ώσπου να γίνουν μαρέγκα και κατόπιν τα αναμειγνύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια μας και τα βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξουν.
  7. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα φρούτα σε μπολ, μαζί με τους ξηρούς καρπούς, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ρούμι και αναμειγνύουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Ταυτόχρονα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φρούτα μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη και το ρούμι ανακατεύοντας καλά.
  9. Μόλις είναι έτοιμη η μους λευκής σοκολάτας, τοποθετούμε λίγο από το μείγμα, προσθέτουμε από πάνω φρούτα και ξηρούς καρπούς, και το προσφέρουμε.

* Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015», πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος