Αλ. Τσίπρας: Εκφράστηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι (video)

Εμφαση στον διάλογο που έγινε, έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στην προ ημερησίας συζήτηση για την παιδεία.

«Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και θέσεις. Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις με διαφορετικές οπτικές για την παιδεία όπως και για την οικονομία. Για την παιδεία αποτυπώθηκαν απόψεις από την πλευρά δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μία πλευρά ο δημόσιος χώρος και η υπεράσπισή του και από την άλλη ο κόσμος της αγοράς. Παρά το γεγονός ότι οι απόψεις που κατατίθενται έχουν μεγάλες αποστάσεις, εντούτοις τα θέματα της παιδείας, απαιτούν εξοντωτικό διάλογο. Ο διάλογος που διεξήχθη ήταν σε καλό κλίμα και ήταν γόνιμο βήμα».

Όπως ανέφερε, προϋποθέσεις για τον διάλογο είναι, πρώτον, καθαρές θέσεις όχι διαστρέβλωση, δεύτερον, να μην αποχωρούμε από τον διάλογο και, τρίτον, να μη λειτουργούμε με μία λογική ότι θα κατεδαφίσουμε τα πάντα. «Σας αδικεί η λογική ότι θα τα γκρεμίσετε όλα», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στην πρώην υπουργό Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου η οποία παρακολουθούσε τη συζήτηση, λέγοντας «Ούτε ο κ. Μπαλτάς, ούτε ο κ. Φίλης, έχουν ισοπεδωτική διάθεση σε όσα έκανε κα Γιαννάκου».

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Αλέξης Τσίπρα είπε ότι το ζήτημα έχει και συνταγματική χροιά και ότι θα αποτελέσει πεδίο δόξης λαμπρό κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για την αξιολόγηση, επεσήμανε ότι δεν αντιβαίνει στις ισότητες.

«Η γνώση είναι ευταξία και είναι σημαντικό οι πολίτες να μορφώνονται, είτε μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Για το μάθημα των θρησκευτικών είπε ότι «Έγινε διάλογος και παρά τις μεγάλες διαφορές συμφωνήσατε και εσείς ότι στο μάθημα των θρησκευτικών χρειάζεται να γίνουν αλλαγές. Το μάθημα θα αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς από το ΙΕΠ με τη συνεισφορά και της Εκκλησίας».

«Απαραίτητος ο γόνιμος διάλογος σε μια κρίσιμη εποχή για τον τόπο», κατέληξε στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος