Δίκη από το παρελθόν για την απεργία του 2014 στη Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

Μετά από καιρό θα δοθεί η συνέχεια της αντιπαράθεσης που είχε εξελιχθεί για εργασιακά θέματα στην επιχείρηση, η οποία απασχολεί μεγάλο αριθμό μεταναστών εργαζομένων.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου δικάζονται ενώπιον του 9ου Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου 26 εργαζόμενοι, κυρίως από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ινδία, για την μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε» στον Ασπρόπυργο τον Δεκέμβρη 2014 – Γενάρη 2015, που είχε ως αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ): “Την 5-1-2015 οι απεργοί και συμπαραστάτες τους που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, περιφρουρώντας την απεργία τους, δέχτηκαν την επίθεση της αστυνομίας, μετά από μήνυση της εργοδοσίας.

Συγκατηγορούμενοι είναι και 6 συμπαραστάτες, μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ, ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι, αφορούν τα πλημμελήματα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «παράνομης βίας».

Συγκατηγορούμενος είναι και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Δημήτρης Λαζόπουλος  για την μη καταβολή δεδουλευμένων σε συνολικά 28 εργαζομένους, μετά από μήνυση που εκείνοι υπέβαλαν σε βάρος του (26 από Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές και 2 Έλληνες – Χριστοφάκης και Χριστοφορίδου)”.

Υπενθυμίζεται ότι στο εργοστάσιο στο παρελθόν είχαν σημειωθεί δύο θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα με νεκρούς έναν εργαζόμενο από το Μπαγκλαντές το 2009 και τον Μοχάμεντ Ικμπάλ από το Πακιστάν το 2012.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος