Σκληρή κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση-Επανέλαβε το αίτημα για εκλογές (video)

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στην επέτειο των 42 ετών απο την ίδρυση του κόμματος. Η πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα και αναγκαία προϋποθεση για να ορθοποδήσει η χώρα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό και αυτό πρεπει να γίνει μεσα από εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύτατη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πριν από τα εγκαίνια των νέων γραφείων επί της οδού Πειραιώς, που συμπίπτουν με την επέτειο των 42 χρόνων της ΝΔ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως “κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα. Είναι αναγκαία, όμως, και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Διότι, προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης”.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για “αδίστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να φτιάξει τον δικό της ιστό διαπλοκής”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για “θεσμική και οικονομική κατρακύλα της χώρας η οποία γεννά κινδύνους”. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο γεγονός ότι “για πρώτη φορά εγείρεται ζήτημα ισχύος της συνθήκης της Λωζάννης”, ενώ έκανε λόγο για απώλεια της εμπιστοσύνης που έχει πλέον και γεωπολιτικές διαστάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία της οικονομίας, λέγοντας ότι αναμένονται επιπλέον 2,5 δισ. φόροι και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. “Δεν είναι το κίνημα δεν πληρώνω που στήριζε ο κ. Τσίπρας είναι το κίνημα δεν έχω να πληρώσω που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας να εκτοξεύει τα «πυρά» του ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αντισυνταγματικές διαδικασίες και συνεχείς παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, εκ μέρους της κυβέρνησης. “Προειδοποιώ ότι δεν θα επιτρέψω στους λίγους να μετατρέψουν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε κυβερνητικό βιλαέτι” τόνισε και σημείωσε ότι “από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα είμαστε η πολιτική δύναμη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έχουμε πολύ δυνατές ρίζες, γιατί κρατήσαμε σταθερές αρχές, όπως την απέχθεια στον λαϊκισμό”.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα διπλά συμβολική για τη ΝΔ, καθώς, όπως ανέφερε, εγκαινιάζονται τα νέα γραφεία του κόμματος, σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα ενω αναφέρθηκε ξεκινώντας την ομιλία του ονομαστικά στους τρεις πρώην προέδρους, καθώς και στον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σχετική είδηση: «Ο Κ. Μητσοτάκης θα μείνει για πολύ ακόμη στην αντιπολίτευση» – Σφοδρές αντιδράσεις από Μαξίμου και ΑΝΕΛ

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα-ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άγης Βαγιάνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος