Ανέφικτος ο στόχος των πλεονασμάτων για το 2017, δηλώνει η Ε. Βόζεμπεργκ (audio)

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πράγματι ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει το Νοέμβριο, όμως οι θεσμοί και το ΔΝΤ το εξαρτούν από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ο φιλόδοξος στόχος των πλεονασμάτων στο 2,7% για το 2017, στον οποίο συμφωνούν και οι θεσμοί είναι ανέφικτος με το δεδομένο ότι αναπτυξιακή πολιτική είναι στο μηδέν και τα έσοδα δεν είναι αισιόδοξα, ανέφερε η κα Βόζενμπεργκ και επισήμανε ότι το κύριο είναι σαν χώρα να έχουμε επενδύσεις.
Όλοι συμφωνούμε ότι ακολουθήθηκε ένα λάθος πρόγραμμα με υπερφορολόγηση όλων των κοινωνικών ομάδων, μεγάλος μέρος των οποίων σήμερα βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, είπε η κα Βόζεμπεργκ και πρόσθσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση και το μείγμα που έχει επιλέξει, με το οποίο και συμφωνούν, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν αναλυτικός και δεν ακολούθησε τη λογική παλαιότερων πολιτικών όπου όλοι υπόσχονταν σε όλους τα πάντα, σημείωσε, και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι κοστολογημένο και μετρημένο και μπορεί να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενη στις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για τον Μάριο Σαλμά όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανέφερε πως ο κ. Πολάκης δεν προσφέρει στον δημόσιο διάλογο και ψάχνει να βρει φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν και ότι ο πρώην υπουργός έχει ήδη απαντήσει και πιθανότητα θα απαντήσει με τη νομική οδό.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος