Το Tunnel of Oppression στο Hip Hop Smile Festival

Στις 30 Οκτωβρίου στο Hip Hop Smile Festival Τεχνόπολις και έπειτα στις 18 Νοεμβρίου στο Flamme Rouge, θα παρουσιάσει τη δουλειά του το Tunnel of Oppression.

Το Tunnel of Oppression, του Δημήτρη Πλαβούκου, είναι μια διαδραστική περφορμανς που θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Μια διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει την ηθοποιία και την ψυχολογία, με σκοπό την ενημέρωση, την κατανόηση, και την αποδοχή. Με σκοπό την αφύπνιση, και σε ένα βαθμό την εκπαίδευση του κοινού, πάνω σε θέματα βίας, ρατσισμού, ομοφοβίας και διάκρισης.

Το Tunnel of Oppression στο Hip Hop Smile FestivalΛίγα Λόγια για το Tunnel of Oppression

Οι συντελεστές του εγχειρήματος αυτοπαρουσιάζονται:

Το Tunnel of Oppression ξεκίνησε ως ένα πολυμορφικό πρόγραμμα στο Western Illinois University το 1993 και πλέον πραγματοποιείται στα περισσότερα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας ως βάση το Museum of Tolerance στο Λος Άντζελες, το πρόγραμμα παρουσιάζει στο κοινό, έναν πρακτικό τρόπο, μέσα από τον οποίο, ο παρευρισκόμενος βιώνει την καταπίεση που αντιμετωπίζουν διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Με την εμπλοκή των συναισθημάτων του κοινού, η ενημέρωση για την καταπίεση που αντιμετωπίζουν περιθωριοποιημένες κοινωνικά ομάδες, η επιμόρφωση γύρω από θέματα βίας και ρατσισμού και η πληροφόρηση σχετικά με τις διακρίσεις, φυλετικές ή σεξιστικές, είναι πραγματικά αποτελεσματική. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την αποφόρτιση του κοινού από ομάδα ψυχολόγων και περαιτέρω ενημέρωσή από φορείς που ασχολούνται με τα προαναφερθέντα κοινωνικά ζητήματα.

Το Tunnel of Oppression στο Hip Hop Smile FestivalΗ ενδυνάμωση του θύματος καθώς και η ενημέρωση και ταυτόχρονα ενδυνάμωση του παρατηρητή, αποσκοπεί όχι μόνο στην ψυχολογική στήριξη αλλά και στην αντιμετώπιση καταστάσεων βίας τόσο από τον παρατηρητή όσο και από τον ίδιο τον άνθρωπο που βιώνει αυτές τις καταστάσεις.

Η διαδραστική περφορμανς Tunnel of Oppression, ήρθε για  πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δημήτρη Πλαβούκο το Μάρτιο του 2015. Το Tunnel of Oppression είναι κατοχυρωμένο δρώμενο στην Ελλάδα από τον Δημήτρη Πλαβούκο. Όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδραστική περφορμανς είναι εθελοντές και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δρώμενο και τις δράσεις της ομάδας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Νάνσυ Πλαβούκου, (e- mail: nprc_82@hotmail.com).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος