Παραίτηση Παραρά: Για κανιβαλισμό κατηγορεί το Μαξίμου την αντιπολίτευση

Για κανιβαλισμό κατηγόρησε την αντιπολίτευση η κυβέρνηση, με αφορμή την παραίτηση του ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου και αντιπροέδρου επί τιμή του ΣτΕ, Πέτρου Παραρά από την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Όπως δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Σταύρος Τσακυράκης από το Ποτάμι παρουσίαζαν το βιβλίο του κ. Παραρά, ενώ δεν ενοχλήθηκαν όταν ήταν πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η αντιπολίτευση ενοχλήθηκε όταν είδε τον κ. Παραρά στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο» ανέφεραν, κάνοντας λόγο για κανιβαλιστική απόπειρα από πλευράς του Ποταμιού και του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, να πληγεί το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζοντας τον κ. Παραρά ως συνεργάτη της χούντας.

«Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;» ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πέτρος Παραράς, υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του από τη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αιτιολογώντας το σκεπτικό του, αφήνει αιχμές για τις καταγγελίες του κ. Θεοχάρη, ότι διετέλεσε μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος επί χούντας, κάνοντας λόγο για «αήθεις και έωλες επιθέσεις» στο πρόσωπό του.

«Ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος» αναφέρει στην επιστολή του.

Στο κείμενό της παραίτησής του διευκρινίζει επίσης ότι αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος «κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου», όμως, «η αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όπως εξειδικεύθηκε χθες, «δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης» και πως τα αντικείμενά της δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών του δραστηριοτήτων.

Η παραίτηση Παραρά αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση το σοβαρό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, σχολίασε το Ποτάμι και καταλήγει: «Δεν περνάει μέρα που να μην αποδεικνύουν την τραγική ανεπάρκειά τους».

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος