Σπίρτζης για ελεγκτές: Ακυρώσεις πτήσεων – Νέα συνάντηση σε αναζήτηση λύσης

Σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές θα προκαλέσουν οι δύο 48ωρες απεργίες, για Κυριακή-Δευτέρα και Τετάρτη-Πέμπτη, που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρώντας στον νόμο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συνάντηση Σπίρτζη με ελεγκτές, παρουσία του διοικητή της ΥΠΑ.

Συνάντηση έχουν ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, με τους εκπροσώπους των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση προκειμένου να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων»

Μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Μεταφορών με τα σωματεία τους, σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για απουσία αιτημάτων, εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και κομματικές σχέσεις με τη ΝΔ, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι ανοιχτός σε διάλογο με συγκεκριμένα αιτήματα.

Η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας τετραήμερης απεργίας, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, δεν δικαιολογείται ως προς τη διάρκειά της και τη χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό, αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Τουρισμού κάνει έκκληση για την άμεση αναστολή της απεργίας, καθώς όπως αναφέρει, «τορπιλίζει την εξαιρετική πορεία της τουριστικής κίνησης τον μήνα Οκτώβριο, εγκλωβίζει χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας, οδηγεί σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και τουριστικών αφίξεων, φέρνει σε αδιέξοδο τον τουριστικό κλάδο, θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών, δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και κάνει τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία».

Σημειώνεται ότι ήδη ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσαν από απόψε η AEGEAN, η Olympic Air και η Ryanair, με την τελευταία να καλεί την Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση να λάβουν μέτρα για να αποτραπεί ο εναέριος αποκλεισμός.

Μέσω Τουρκίας ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, που αναχωρούν και φθάνουν στο νησί της Ρόδου οι τουριστικοί πράκτορες, λόγω των απεργιών. Οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες έχουν έρθει σε συνεννόηση με ναυτιλιακές εταιρείες, έτσι ώστε οι τουρίστες να μεταφερθούν αρχικά στο Μαρμαρίς της Τουρκίας και στη συνέχεια σε τουρκικό αεροδρόμιο, απ΄όπου θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, ενώ αντίστοιχα μέσω Τουρκίας θα έρθουν και οι νέοι επισκέπτες.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος