Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η επίσκεψη Πούτιν στο Παρίσι

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανάβαλε την επίσκεψη του  στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα αφού αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν μόνο για τη Συρία, δήλωσε σήμερα πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Οι πολυήμερες  επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και στο Ελιζέ  συνεχίστηκαν  και σήμερα το πρωί προκειμένου να προταθεί στον Πούτιν μια επίσκεψη εργασίας με θέμα τη Συρία, αλλά να αποκλεισθούν όλες οι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμμετάσχει ο πρόεδρος Ολάντ”.Τελικά η ρωσική πλευρά  ζήτησε αναβολή της επίσκεψης .

Ο Ρώσος ηγέτης επρόκειτο να εγκαινιάσει έναν καινούριο ρωσικό ορθόδοξο καθεδρικό ναό και να επισκεφθεί μια έκθεση ρωσικής τέχνης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες πως Γάλλοι διπλωμάτες εργάζονται προκειμένου να βρουν έναν τρόπο ώστε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου που, όπως είπε, διέπραξαν οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι.

Η Γαλλία ηγείται των συζητήσεων  για ενδεχόμενη επιβολή νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία ειδικά για τη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στον πόλεμο που μαίνεται από το 2011.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρεσβευτής στη Γαλλία  Ορλόφ είχε δηλώσει πως ο Πούτιν εξακολουθεί να θέλει να έλθει στη Γαλλία στις 19 Οκτωβρίου.

“Βέβαια εξακολουθεί να θέλει να έλθει στο Παρίσι”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. “Νομίζω πως ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και είμαστε εδώ για να μιλάμε ειδικά σε δύσκολες στιγμές”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος