Βόλος: Διάσωση επτά κουταβιών στον Κραυσίδωνα

Επτά κουτάβια έσωσαν πυροσβέστες σήμερα στον χείμαρρο Κραυσίδωνα έπειτα από παράκληση φιλοζωϊκών οργανώσεων που είχαν απευθυνθεί στο δήμο Βόλου, αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Ειδικότερα οι πυροσβέστες κλήθηκαν στις 11:25 το πρωί την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς, στο ύψος της γέφυρας του σιδηροδρόμου στον Κραυσίνδωνα, όπου είχαν εγκλωβιστεί επτά κουτάβια. Οι τρεις πυροσβέστες που έσπευσαν με ένα όχημα, με τη χρήση σκάλας πήραν τα κουτάβια από την κοίτη και τα παρέδωσαν στην κυρία που είχε καλέσει την πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Κόσμος και Φύση” Φλωρίκα Τσιρογιάννη, τα κουτάβια είχε εντοπίσεις εδώ και είκοσι μέρες στην κοίτη του χειμάρρου και ενημέρωσε τον ανάδοχο περισυλλογής αδέσποτων του Δήμου και τον αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Τελικά σήμερα επανέλαβε την έκκληση στο δήμο, και αφού δεν βρήκε ανταπόκριση, κάλεσε την πυροσβεστική μαζί με μία φιλόζωη. Τα σκυλάκια τελικά μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο που συνεργάζεται με το δήμο για να τα εξετάσει και ελπίζεται να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο αδεσπότων στις Γλαφυρές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος