Διαπραγμάτευση για δημοσιονομικά και πρόνοια – “Δεν υπάρχει θέμα μείωσης αφορολόγητου” (video)

Τα δημοσιονομικά μεγέθη βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης τού υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. «Ο καθένας μπορεί να φέρνει στο τραπέζι όποιο θέμα θέλει, δεν σημαίνει όμως ότι γίνεται και αποδεκτό. Για μάς, το θέμα του αφορολόγητου έχει κλείσει, δεν το επαναφέρουμε, δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου» είπε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών προσερχόμενος στη συνάντηση. Ο ίδιος πρόβλεψε ότι όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσουν τον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου εντός του χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου κινείται η κυβέρνηση.

Στη πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών, εξετάστηκε το σχέδιο της εξωδικαστικής διευθέτησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, υπήρξε επί της αρχής συμφωνία επί του σχεδίου, ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου στο ραντεβού της ερχόμενης Τετάρτης.

Στη συνέχεια θα συζητηθούν θέματα της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Η συνάντηση για τα εργασιακά

Στο μεταξύ, διερευνητική, ήταν η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν ανοίγουν θέματα τα οποία έχουν λήξει με αποφάσεις δικαστηρίων ή ευρωπαϊκών οργάνων, όπως στην περίπτωση της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών αποτελεί τη βάση του διαλόγου, ενώ για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, είπε ότι αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Στη συνάντηση των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και τα κίνητρα που θα δοθούν για τη χρήση ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, “αγκάθι” παραμένει ο λεγόμενος ακατάσχετος λογαριασμός.

Σχετική είδηση: «Πρόοδος στα κόκκινα δάνεια» – «Κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος