Γ. Μπαλαούρας: Τα δυο όργανα της Π.Γ. θα συμβάλλουν στη “χημεία” μεταξύ κόμματος-κυβέρνησης (audio)

“Η σύνθεση των δύο οργάνων είναι πολύ καλή, με κορυφαίους υπουργούς και στελέχη του κόμματος, που θα συμβάλλουν στην χημεία μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης, αλλά και στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο βουλευτής του Σύριζα κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τη συνεδρίαση του ΣτΕ ο κ. Μπαλαούρας επεσήμανε ότι: “ο νόμος και το σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα στο κόμμα της αντιπολίτευσης να μπλοκάρει τις διαδικασίες για την συγκρότηση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο τώρα, παρά το γεγονός ότι η συνδιάσκεψη των προέδρων της Βουλής, στην οποία συμμετέχω , έχει συνεδριάσει τέσσερις φορές, η ΝΔ σε όλες δεν ψηφίζει και άρα δεν μπορεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ”.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαλαούρας το ερώτημα που μπαίνει είναι τί θα έκανε μία κυβέρνηση που θέλει να τηρήσει το σύνταγμα και το νόμο. Εμείς, τόνισε, δεν παραβιάσαμε το Σύνταγμα, αντιθέτως αργήσαμε να λύσουμε το θέμα. Η ΝΔ δεν έχει φέρει ενστάσεις για τα πρόσωπα, αν και ο πρόεδρος Βούτσης έχει καταβάλλει προσπάθειες και έχει προτείνει πρόσωπα κύρους. Θυμίζω, πρόσθεσε, ότι επί Μειμαράκη είχαν συμφωνήσει, αλλά ζήτησε πίστωση χρόνου για τις εκλογές του προέδρου. Τώρα ζητάνε να αποσυρθεί ο νόμος Παππά και μετά να συζητήσουμε.

Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του ΣτΕ, και πιστεύω ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί να μην είναι μέσα στην κοινωνία, να μην παρακολουθεί τις διεργασίες που γίνονται και να μην έχουν και οι δικαστές διλήμματα. Διερωτήθηκε τι θα γίνει με την προκαταβολή των 90 εκατομμυρίων από τους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών σταθμών που δόθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς κα τα νοσοκομεία. Και κατέληξε ο κ. Μπαλαούρας λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος ότι τα δικαστήρια παρακολουθούν την κοινωνική εξέλιξη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος