Β. Αποστόλου: O αγροτικός χώρος θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας (audio)

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο υπουργός είπε ότι το ’17 θα γίνει «μια μερική, ελάχιστη, αναθεώρηση» της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και πολλά κράτη θα επιδιώξουν, μεταξύ άλλων, να μπουν ζητήματα, που θα δίνουν την δυνατότητα στα κράτη-μέλη «με ευελιξία να διαχειρίζονται τους πόρους».

Αναφερόμενος στις οφειλές προς τους αγρότες, ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε, ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει το υπουργείο γύρω στο 1 δις, που θα μπει στους λογαριασμούς των αγροτών από 1ης Νοεμβρίου και είναι το 70% των οφειλομένων. «Η φετινή χρονιά, το ’16 θα αποτελεί ρεκόρ, αφού όλες οι εκκρεμότητες από το 2008, που είχαν συσσωρευθεί δίνονται την φετινή χρονιά» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου ο αγροτικός χώρος θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας κι όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε και τους πόρους, μπορούμε να περπατήσουμε».

Σχετικά με την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου των αγροτών για τις χρονιές ’13,’14 και ’15 ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε ότι έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση και με την ρευστότητα, που «θα υπάρξει τις επόμενες μέρες, είναι από τα πρώτα πράγματα, που έχει δεσμευτεί και το υπουργείο Οικονομικών, ότι θα επιστραφούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός είπε ότι για πρώτη φορά θεσπίστηκε αφορολόγητο 9.500 για τους αγρότες, που μπορεί να φθάσει και στις 11.000 (λόγω του αφορολόγητου των ενισχύσεων) κι αυτή είναι μία ρύθμιση, που δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και δεν θα είναι σωστό να ζητήσουν οι δανειστές να αναιρεθεί.

Όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα σεβαστεί την απόφαση του ΣΤΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να μιλάμε, θα σταματήσουμε να διεκδικούμε, να υπηρετούμε αυτό που έχουμε στοχεύσει από την αρχή. Πρέπει να μπει μια τάξη σ’ αυτή την ιστορία».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος