Οξεία επίθεση υπ. Υποδομών σε Στ. Θεοδωράκη – Απάντηση από Ποτάμι

Με μια σκληρή ανακοίνωση, εξαπολύοντας οξεία επίθεση στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, απαντά το υπουργείο Υποδομών σε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως με απόφασή του ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζης «περιορίζει σε 15 τους ραδιοφωνικούς σταθμούς». Διευκρινίσεις από το Ποτάμι. Το φάσμα αφορά υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ξεκαθαρίζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Ραδιο…φονική αθλιότητα»

Η ανακοίνωση του υπουργείου, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «απίστευτη ραδιο…φονική αθλιότητα από το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και το επικοινωνιακό σύστημα της παραπληροφόρησης και των συμφερόντων με τις άδειες των ραδιοφώνων», επισημαίνοντας πως «μπέρδεψαν τις ραδιοσυχνότητες με τα ραδιόφωνα! Και έβγαλαν ότι o Σπίρτζης βάζει κόφτη και περιορίζει σε 15 τους ραδιοφωνικούς σταθμούς!».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, αφορά αποκλειστικά και μόνο στον καθορισμό του είδους της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων. Στόχος είναι η παροχή δημόσιων δικτύων ή και διαθέσιμων στον κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 έως 26,5 GHz.
»Η απόφαση υπεγράφη κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΕΕΤΤ και καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες κινητής τηλεφωνίας. Γεγονός που ισχύει από το 2000 για το συγκεκριμένο φάσμα. Πρόκειται απλά και μόνο για ανανέωση των σχετικών αδειών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται επίσης ότι βάσει του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων, στο προαναφερθέν φάσμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ραδιοφωνικοί σταθμοί.
»Αυτή είναι η ακλόνητη πραγματικότητα. Η αλήθεια και η πραγματικότητα όμως για άλλη μία φορά δεν εμπόδισε τη διατεταγμένη ενημέρωση της διαπλοκής των συμφερόντων και της παραπληροφόρησης, με πελώριο θράσος και απροσμέτρητη άγνοια, να μπερδέψει τις ραδιοσυχνότητες με τα ραδιόφωνα και να διακινήσει πλήθος κίτρινων δημοσιευμάτων για δήθεν κόφτη του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη στα ραδιόφωνα».

Το υπουργείο κατηγορεί τον Στ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι ότι έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα τα σχετικά δημοσιεύματα, και πως «απέδειξε για άλλη μία φορά, ότι είναι μπροστάρης και κύριος εκφραστής των συστημάτων της παραπληροφόρησης της άγνοιας και των συμφερόντων».

«Πανικός, άγνοια ή απόλυτη αθλιότητα; Και τα τρία. Ενδεικτικό της κατάντιάς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Προτείνουμε στον κ. Θεοδωράκη να ζητήσει να παραιτηθούν ο κ. Παππάς, ο κ. Σπίρτζης και να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας όπως ζήτησε και για τα κανάλια…».

«Παιδί εργολάβου είναι ο Τσίπρας και όχι ο Θεοδωράκης»

«Το tweet ότι ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε ότι “μπορούν να εκπέμπουν μόνο 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί”, δεν ισχύει και το διαγράψαμε. Η “είδηση” προήλθε από πολλά και μεγάλα σάιτ που το δημοσίευσαν σαν γεγονός», διευκρινίζει το Ποτάμι.

«Όμως, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κάνουν ένα λάθος μιλώντας για “το παιδί της διαπλοκής”. Έχουν μπερδευτεί. Παιδί εργολάβου είναι ο Τσίπρας και όχι ο Θεοδωράκης. Ο Παναγιώτης Θεοδωράκης πουλούσε κουλούρια την ίδια περίοδο που ο Παύλος Τσίπρας έπαιρνε δημόσια έργα. Ας μείνουμε προς το παρόν σε αυτό», ανταπαντά το Ποτάμι.

ΕΕΤΤ: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων δηλώνει πως το εν λόγω φάσμα αφορά σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και σε καμία περίπτωση εκπομπές ραδιοφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος