ΕΡΤ Χανίων – Κ. Μανωλικάκης: Τα επτά χρηματοδοτούμενα λιμενικά έργα στο Νομό (audio)

Για τα επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 867.000 €, που εντάχθηκαν, μετά από πρόταση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μανωλικάκης.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Μανωλικάκης επεσήμανε ότι οι μελέτες των έργων έγιναν από τα στελέχη της Υπηρεσίας, που -αν και μόλις πέντε- προετοίμασαν ώριμες προτάσεις για έργα, αναγκαία για την αναβάθμιση των συνθηκών ασφάλειας σε διάφορα λιμάνια του Νομού.


Δυσοίωνα μηνύματα για τον τουρισμό κρουαζιέρας:

Δυσοίνωνα ωστόσο είναι όπως όλα δείχνουν τα μηνύματα για τον τουρισμό κρουαζιέρας, αφού στη διεθνή αγορά έχουν προστεθεί νέα ελκυστικά δρομολόγια -π.χ. Κίνα- ενώ πολλές εταιρείας αλλάζουν πλεύση λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία, αλλά και στη γενικότερη αναταραχή στη Μεσόγειο.
Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος, οι επισκέπτες κρουαζιέρας στα Χανιά, ξεπέρασαν φέτος τις 140.000.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μανωλικάκης:

Τα έργα που εγκρίθηκαν είναι:

1. «Συντήρηση υφιστάμενης αποθήκης στο Λιμενικό Τμήμα Γ –Γενικών και χύδην φορτίων του Λιμένα Σούδας- Χρήση 2016», Συνολικός προυπ/σμός :123.000 € από ΠΔΕ
Τεχνική Περιγραφή: Στην υφιστάμενη αποθήκη, εμβαδού 750,00 μ2 που βρίσκεται στον χερσαίο χώρο του Εμπορικού τμήματος του Λιμένα Σούδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος, τοιχοποιία από πλινθοδομή και δίριχτη μεταλλική στέγη, επιβάλλεται η συνολική συντήρηση εσωτερικά του κτιρίου καθώς και η αντικατάσταση των κουφωμάτων αυτής.
2. «Συντήρηση χερσαίων χώρων Αλιευτικού λιμένα Σούδας – Χρήση 2016 » ,
Συνολικός προυπ/σμός:124.000 €, 90.000 € από ΠΔΕ, 34.000 € από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ
Τεχνική Περιγραφή: Ανακατασκευή επιστρώσεων με σκυρόδεμα όπισθεν των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων μετά του απαιτούμενου εξοπλισμού ανωδομών στον Αλιευτικό Λιμένα Σούδας. Ενίσχυση θωράκισης υφιστάμενου μώλου από φυσικους ογκολίθους . Αποκατάσταση σποραδικών υποσκαφών με σκυρόδεμα. Οι επιστρώσεις, των οποίων προτείνεται η ανακατασκευή, είναι παλαιές και οι περιοδικές συντηρήσεις που γίνονται με δαπάνη του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των φθορών προσωρινά.
3. «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στη πλατεία και σε τμήμα της παραλιακή οδού του Λιμένα Σούδας – Χρήση 2016»
Συνολικός προυπ/σμός:124.000 €, 80.000 € από ΠΔΕ, 44.000 € από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος