Η αυστριακή Βουλή ζητά διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ -Τουρκίας

Η αυστριακή Βουλή καταδικάζει ομόφωνα το κύμα συλλήψεων στην Τουρκία, υποστηρίζει την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ζητάει την επανεργοποίηση της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό.

Στη Διακήρυξη, που υπογράφεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και των έξι κομμάτων της αυστριακής Βουλής, επισημαίνεται πως τα γεγονότα στην Τουρκία εξελίσσονται σε μία ολοένα πιο ανησυχητική κατεύθυνση και, σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης, ζητούν από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα.

Η σύλληψη βουλευτών είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει και λόγω της κατάστασης η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδύνατη, τόνισε ο Αντρέας Σίντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών — που ηγούνται της κυβέρνησης συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Την ανάκληση του Αυστριακού πρεσβευτή στην Τουρκία ως άμεσο μέτρο απέναντι στις συλλήψεις αντιπολιτευόμενων βουλευτών και δημοσιογράφων ζήτησε η εκπρόσωπος των Πράσινων Μπεριβάν Ασλάν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Απειλητική η ‘Αγκυρα καθώς η Κομισιόν καταδικάζει για «στροφή προς τα πίσω»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος