Δ. Ξενάκης: Η κατά Τράμπ εκστρατεία, αποδείχθηκε μπούμερανγκ (audio)

Η υπέρμετρη προσπάθεια των κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης και των κυρίαρχων βιομηχανιών της Αμερικής, για την αποδυνάμωση του Ντόναλντ Τραμπ, αποδείχθηκε μπούμερανγκ, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με γνωστικό αντικείμενο τη Διεθνή Πολιτική και τη Μεσόγειο, Δημήτρης Ξενάκης.

Είναι επίσης πολύ πιθανό η εκλογή του κ. Τραμπ να επηρεάσει σημαντικές – πολιτικά ή / και οικονομικά χώρες της Ευρώπης στις οποίες υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις το ε­πόμενο διάστημα: Ιταλία (δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο για τη συνταγματική μεταρρύθμιση), Ολλανδία (βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο), Γαλλία (προεδρικές εκλογές τελευταία εβδομάδα Μαΐου και πρώτη εβδομάδα Ιουνίου) και Γερ­μανία (βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο).

Η εκλογή Τραμπ, ωστόσο, ανοίγει σημαντικά ζητήματα και για την περιοχή μας, που ούτως ή άλλως είναι μια πυριτιδαποθήκη, τόνισε ο κ. Ξενάκης. Στην περιοχή μας σημειώνονται τεκτονικές αλλαγές από το 2011 και μετά, δήλωσε ο κ. Ξενάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η περίφημη «αραβική άνοιξη» έχει αποδειχθεί ένα ακόμα τσουνάμι που διευρύνει την απειλητική του παρουσία. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Τραμπ στην υπόθεση της Μοσούλη ή στη σπαρασσόμενη Λιβύη, κατέληξε ο έμπειρος διεθνολόγος.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ξενάκης
:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος