Καλαμάτα: Μαθητές στο Ecomobility

Μαθητές από την Καλαμάτα, συγκαταλέγονται μεταξύ των ομάδων από 29 πόλεις της χώρας, που θα συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα ecomobility,

στο πλαίσιο του οποίου θα εξετάσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις πόλεις τους, ώστε να καταθέσουν στις τοπικές αρχές προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων αυτών.

Καλαμάτα: Μαθητές στο EcomobilityΟι μαθητές θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης. Θα ενημερωθούν από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες συμπολιτών με κινητικές αδυναμίες.
Οι ομάδες από τα γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία “Ecomobility” θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε πράσινες μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την οικολογική μετακίνηση. Παράλληλα, οι ομάδες από τα ειδικά σχολεία που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία “Free mobility”, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος