Γ. Αμανατίδης: “Tο ζήτημα του ελληνικού χρέους διεθνοποιείται μέσω του Ομπάμα” (audio)

Η επίσκεψη Ομπάμα δεν είναι μόνο σημειολογικά σοβαρή αλλά ουσιαστική, ανέφερε στον Ανδρέα Παπασταματίου και στην Έλενα Καραγιάννη στην εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Παραθέτοντας τους λόγους αυτής της διαπίστωσης ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι δεν πάει αλλού πριν τη μετάβασή του στη Γερμανία, είναι η τελευταία ομιλία του προς τον κόσμο και αυτό αποδεικνύει τη θέση της χώρας μας ως λίκνο της Δημοκρατίας και προσφοράς στην ανθρωπιστική- προσφυγική κρίση.

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος – κατά τον κ. Αμανατίδη- θα στηρίξει την ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους και θα αναδείξει, με την εδώ παρουσία του, τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τον σταθεροποιητικό ρόλο της ώστε να δοθεί το σήμα για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Κοντολογίς, σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, η επίσκεψη Ομπάμα μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό, καθώς στη δεδομένη χρονική στιγμή των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, το ζήτημα του ελληνικού χρέους διεθνοποιείται μέσω του Ομπάμα με δυναμική και προοπτική.

ΠΗΓΉ: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος