Βολές Ερντογάν σε Γερμανούς και Ευρωπαίους για την τρομοκρατία

Ευκαιρία δεν χάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν  να  επικρίνει τους Ευρωπαίους για τη στάση τους στην τρομοκρατία . Κατά την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν και στο Ουζμπεκιστάν, μίλησε σε  δημοσιογράφους για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με την Γερμανία.

Η  Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο ότι επιτρέπει σε μέλη του ΡΚΚ να δρουν ανενόχλητα στο γερμανικό έδαφος.

Η προεδρική επίθεση ξεκίνησε από την χθεσινή επίσκεψη του Γερμανού υπουργού εξωτερικών   και κατέληξε σε γενικότερη  κριτική για τη στάση Της Ευρώπης  έναντι στη τρομοκρατία.

«Xθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στις συναντήσεις με τον δικό μας υπουργό Εξωτερικών και μ’ εμένα αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Εμείς πλέον δεν πιστεύουμε σε λόγια, αλλά θέλουμε πράξεις. Έχουμε παραδώσει στην καγκελάριο τα αρχεία που διαθέτει η ΜΙΤ. Είπαμε ότι είναι 4500 φάκελοι. Υπάρχει ανακοίνωση ότι οι 6 από αυτούς εξετάζονται στην Γερμανική Βουλή. Αλλά χθες μας είπαν ότι έχουν διεκπεραιωθεί 90 φάκελοι. Δεν ήταν στιβαροί στη αντιμετώπιση. Όταν για πολύ καιρό είστε χαλαροί, αυτό θα χτυπήσει σαν μπούμεραγκ και τη Γερμανία. Η Δύση αυτή την στιγμή υποθάλπει την τρομοκρατία. Αυτό το βλέπουμε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.  Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους  για διγλωσσία  στο κουρδικό ζήτημα  λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταδικάζουν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση  από την μία και από την άλλη να  ανέχονται τα μέλη της στηρίζοντάς τα  έμμεσα ή άμεσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με αναφορές για το Βέλγιο και τη Γαλλία:

Το Βέλγιο δεν είναι μόνο σημαντικό κέντρο του ΡΚΚ αλλά και της Οργάνωσης Γκιουλέν. Γίνονται εμπρησμοί σε τεμένη μας και καμία ευαισθησία. Τι έγινε; Πρόσφατα αντιμετώπισαν πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση. Όπως και στην Γαλλία. Αυτά θα έχουν συνέχεια. Σήμερα σ’ εμάς, αύριο σ’ εκείνους.”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος