Χαλέπι: Η δραματική στιγμή του βομβαρδισμού παιδιατρικού νοσοκομείου (video)

Δέκα άτομα, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο δυτικό Χαλέπι, σε βομβαρδισμό απο δυνάμεις των ανταρτών. Αλλα 30 τραυματίστηκαν μετέδωσε η τηλεόραση, την ώρα που οι συνοικίες υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα ανατολικά της δεύτερης αυτής μεγαλύτερης πόλης της Συρίας πλήττονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων από την Τρίτη.

Δραματική είναι η κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί των τελευταίων 2 ετών. Όλες οι κλινικές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. H στιγμή του βομβαρδισμού ενός παιδιατρικού νοσοκομείου πραγματικά σοκάρει.

Δαμασκός: Όχι στην αυτόνομη διοίκηση στο Ανατολικό Χαλέπι

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας απέρριψε την πρόταση του απεσταλμένου του ΟΗΕ για την εγκαθίδρυση αυτόνομης διοίκησης στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπως είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Όπως δήλωσε ο Ουαλίντ αλ-Μοάλεμ σήμερα, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα του είχε προτείνει το ανατολικό Χαλέπι να αποκτήσει αυτόνομη διοίκηση, αλλά η Δαμασκός το απέρριψε. “Αυτό απορρίφθηκε πλήρως…Πρόκειται για παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε σήμερα στη Δαμασκό με τον Ντε Μιστούρα.

Πηγή:ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Αντριάννα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος