Χ. Γκότσης: Η ρύθμιση του χρέους είναι καθοριστική για την στάση των αγορών (audio)

Ο Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ο κ. Γκότσης ερμήνευσε την άνοδο του χρηματιστηρίου στον τραπεζικό τομέα και την επί τα βελτίω αξιολόγηση του οίκου Moody’s ως εκτίμηση των ξένων επενδυτών για θετικό κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης στους προδιαγεγραμμένους χρόνους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφερόμενος στην συνάντηση της Παρασκευής, των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών των πιο αναπτυγμένων χωρών με το ΔΝΤ, ότι κάθε φορά βρίσκεται μια συμβιβαστική λύση για την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΕSM να βάλει κάποια χρήματα, ώστε να καλύψει την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ο κ. Γκότσης υποστήριξε ότι το κενό των 800 εκατ. που εκτιμούν οι δανειστές ότι θα προκύψει το 2018, δεν είναι απαραίτητο να καλυφθεί με επιπλέον φορολογικά μέτρα, αφού ο αναμενόμενος αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των εσόδων.

Ο κ. Γκότσης μίλησε για αιφνιδιασμό από την πλευρά του ΣΕΒ στα εργασιακά (τάχθηκε υπέρ επικράτησης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, κατά της υποχρεωτικής διαιτησίας στις ομαδικές απολύσεις κλπ) και το εξήγησε λέγοντας ότι το «παιχνίδι» μάλλον αφορά κάποιες ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ και όποιος τις πάρει θα θέλει να έχει την ευχέρεια να διώξει κόσμο.

Καταλήγοντας ο κ. Γκότσης είπε ότι η ρύθμιση του χρέους όχι μόνο σε βραχυπρόθεσμο, αλλά και μεσοπρόθεσμο επίπεδο, είναι καθοριστική για την στάση των αγορών έναντι της ελληνικής οικονομίας και την αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος