Βόλος: Να κινηθεί νομικά εναντίον του κουκουλοφόρων εξετάζει ο Γ. Σταμπουλής

Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, αν δεν υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, εξετάζει σοβαρά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιώργος Σταμπουλής, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ., κ. Στάθη Τσοτσορό, έπεσαν χθες (Τετάρτη) θύματα επίθεσης κουκουλοφόρων με μπογιές και σπρέι πιπεριού, εντός πανεπιστημιακού χώρου και κατά τη διάρκεια ομιλίας του κ. Τσοτσορού.

Αυτό δήλωσε ο κ. Σταμπουλής, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, προθέτοντας πως, κατά την άποψή του, αυτό που διαπράχθηκε από την ομάδα των κουκουλοφόρων ήταν απόπειρα σωματικής βλάβης. Μάλιστα, ο ίδιος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς υπέστη μικροεγκαύματα σε σημεία του προσώπου, εξαιτίας της χρήσης σπρέι πιπεριού.

«Βίαιες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλουν δίχως επιχειρήματα, αλλά μόνο με τη βία, το θέλω τους» δήλωσε ο κ. Σταμπουλής, προσθέτοντας πως πέρα από την άσκηση βίας, ένα από τα χαρακτηριστικά του φασισμού είναι η προσπάθεια να συσκοτίσει και να παρασύρει τις μάζες σε άφρονες και άβουλες συμπεριφορές.

Όπως μάλιστα, αποκάλυψε ο κ. Σταμπουλής, το χθεσινό επεισόδιο δεν ήταν το μοναδικό που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες. Τις προηγούμενες μέρες – όπως είπε – είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο, όπου και πάλι κάποιοι εμπόδισαν τους φοιτητές να κάνουν το πάρτυ του Συλλόγου τους στο Πανεπιστήμιο.

«Όλα αυτά είναι στοιχεία του σκοταδισμού. Και παρόμοια είναι τα φαινόμενα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, με εργαζόμενους, με προσφυγόπουλα, με επιστήμονες που προσφέρουν τη γνώση τους κ.ο.κ.» τόνισε ακόμη ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να περιχαρακώσουν την παρουσία τους μέσα από την άσκηση βίας και λειτουργώντας ουσιαστικά ως νταβατζήδες ενός χώρου, μέσα και γύρω από το Πανεπιστήμιο, την ώρα που το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να ανοιχτεί στην πόλη και να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο.

Ο κ. Σταμπουλής εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι τα άτομα που έκαναν την επίθεση δεν είναι μέσα από το Πανεπιστήμιο, χωρίς αυτό ωστόσο, να έχει καμία σημασία, όπως είπε, καθώς «η κατάλυση του ασύλου επιτελείται την στιγμή που εμποδίζεται ο διάλογος, η διακίνηση των ιδεών και η ελεύθερη έκφραση».

«Νομίζω ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, πρέπει κινηματικά περισσότερο και όχι γραφειοκρατικά – με μηχανισμούς δηλαδή καταστολής – να περιφρουρήσουμε το χώρο που μας έχει εμπιστευτεί η κοινωνία» επισήμανε ακόμη, ο κ. Σταμπουλής, προσθέτοντας ότι αν δεν εκδημοκρατίσουμε τη γνώση, αν δεν ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο και αν δεν αξιοποιήσουμε και την παραγόμενη γνώση στο Πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη – με την ευρύτερη έννοια – για να κάνουμε τη ζωή μας και τις σχέσεις μας καλύτερες, τότε θα έχουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος