Κέρκυρα: Σε Οθωνούς και Ερείκουσα ο Π. Καμμένος

Περιοδεία στο βορειοδυτικό σύνορο της χώρας, τα διαπόντια νησια, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τα νησάκια Ερείκουσα και Οθωνοί βόρεια της Κέρκυρας.
Τον Υπουργό υποδέχθηκαν οι αντιδήμαρχοι των νησιών οι οποίοι του μετέφεραν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι όλο και λιγότεροι κάτοικοι των νησιών αυτών, αφού χρόνο με το χρόνο λόγω των δυσχερών συνθηκών διαβίωσης και της έλλειψης βασικών υποδομών, ο μόνιμος πληθυσμός συνεχώς φθίνει και τα διαπόντια παίρνουν ζωή κυρίως το καλοκαίρι, λόγω της τουριστικής δραστηριότητας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι η παρουσία των ακριτών στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας και πως αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τότε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή εκεί, αλλά θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της ελληνικής σημαίας.
Στην Ερείκουσα, ο κ. Καμμένος, επισκεπτόμενος το σχολείο το οποίο έχει πλέον μόνο έναν μαθητή, ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δώσει τη δυνατότητα σε δύο πολύτεκνες άνεργες οικογένειες από τη χώρα μας, εφόσον το επιθυμούν, να εγκατασταθούν στο νησί με τη στέγη και όλα τα έξοδα διαβίωσης καλυμμένα ώστε να αποκτήσει το σχολείο περισσότερους μαθητές.
Στο αίτημα για την κάλυψη της κενής εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα θέσης ιατρού, ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί στο νησί στρατιωτικός γιατρός ο οποίος θα παραμείνει μέχρι την εξεύρεση διαθέσιμου αγροτικού γιατρού, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα να καλύπτει ορισμένες ημέρες του μήνα και τις ανάγκες του τρίτου από τα μικρά ακριτικά νησιά, του Μαθρακίου, το οποίο αντιμετωπίζει και αυτό το ίδιο πρόβλημα.
Ας σημειωθεί ότι ο Υπουργός δεν επισκέφθηκε το Μαθράκι λόγω έλλειψης ελικοδρομίου, ωστόσο, στη σχετική επισήμανση της αντιδημάρχου Νόνης Μάστορα, υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου του, θα εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής της απαραίτητης υποδομής.
Στο νησί Οθωνοί, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του υποβρυχίου Πρωτέας, το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο από τους Ιταλούς στην περιοχή στις 29 Δεκεμβρίου του 1940. Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με τους κατοίκους του νησιού που του εξέθεσαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, κυρίως τη χειμερινή περίοδο, με σημαντικότερο την έλλειψη ικανοποιητικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κέρκυρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος