Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τη δημιουργία μητρώου εθελοντών (video)

Σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με την γραμματεία κοινωνικών δικτύων της ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παγκόσμια μέρα για τον εθελοντισμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε το έργο των εθελοντών και τόνισε ότι ο εθελοντισμός είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα, κάτι που επιβεβαιώσε και η στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό ζήτημα. Ο κ.Μητσοτάκης πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημουργία ενός κεντρικού φορέα εθελοντισμού και μητρώο εθελοντικών οργανώσεων.

«Η Ελλάδα είναι ουραγός της ΕΕ και είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ευθυγραμμιστούν προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η τάση. Καταρχάς, πρέπει το κράτος και η πολιτική να αποκτήσουν και πάλι αξιοπιστία προς τους πολίτες, γι’ αυτό και εμείς ως ΝΔ, δεν θα κουραστούμε να το λέμε, θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες μια κυβέρνηση που θα μιλά με όρους αλήθειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η μόνη «αλήθεια» που έχει να κομίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι τα πεπραγμένα τη συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου την οποία υπηρέτησε και σήμερα υπερασπίζεται.

Μόνη του επιδίωξη η παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που επιδιώκει να επιστρέψει για να υλοποιήσει ένα βαθιά αντικοινωνικό και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα: Το 4ο μνημόνιο που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης.

Τον ενημερώνουμε ότι ματαιοπονεί. Η χώρα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ανάκαμψης μακριά από τα κόμματα που τη βύθισαν στην καταστροφή», σημειώνει το Μεγάρο Μαξίμου, στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος