Μ. Καραμεσίνη: «Την Παρασκευή 16/12 η καταβολή επιδόματος ανεργίας και δώρου Χριστουγέννων» (audio)

Η Μαρία Καραμεσίνη, Διοικήτρια του ΟΑΕΔ μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σελίδα του ΟΑΕΔ στο διαδίκτυο αλλά και το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους ανέργους.

Η Μαρία Καραμεσίνη εξήγησε ότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο γιατί τρέχουν δύο προγράμματα σε συνδυασμό με την καταβολή των εποχικών επιδομάτων , με αποτέλεσμα ειδικά στις ώρες αιχμής να υπάρχουν διακοπές . Η κυρία Καραμεσίνη ξεκαθάρισε ότι, οι αιτήσεις για τα προγράμματα ανεργίας μπορούν να γίνουν μόνο διαδικτυακά και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να έχουν υπομονή.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ διευκρίνισε ότι το Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων άνοιξε την Δευτέρα για την Αττική, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές θα ανοίξει την Τετάρτη και αφορά επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 39-49 ετών και θα επιδοτούνται από 15 έως 18 ευρώ. Το πρόγραμμα ισχύει για 12 συν 3 μήνες και υπενθύμισε ότι για την ένταξη ισχύουν κριτήρια όπως το χρονικό διάστημα μακροχρόνιας ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο υπουργείο Υγείας, η Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι λήγει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και πρόκειται για προσλήψεις νοσηλευτικού ,παραϊατρικού ,βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού που θα προσληφθεί κυρίως στα δημόσια Νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ .

Τέλος η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας μαζί με το δώρο των Χριστουγέννων σε όλους τους δικαιούχους.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος