Γιώργος Καμίνης: Βοηθάμε στη διατήρηση της αξιοπρέπειας (audio)

Ο Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό », που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για το κοινωνικό πλυντήριο , το job center του Δήμου Αθηναίων αλλά και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Ο Γιώργος Καμίνης αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στον κόμβο αλληλοβοήθειας που βρίσκεται απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης και εξυπηρετεί περίπου 26.000 ωφελούμενους εκ των οποίων οι 5.300 είναι παιδιά εξήγησε το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε το κοινωνικό πλυντήριο «υπάρχουν νοικοκυριά που αδυνατούν να βάλουν ένα πλυντήριο είτε γιατί τους έχουν το νερό και το ρεύμα είτε γιατί σκέπτονται την κατανάλωση. Βοηθάμε τους ανθρώπους αυτούς να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε μεγάλη έμφαση στην λειτουργία του job center στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Κοινωνική Πρόνοια. Εκεί μπορούν οι ωφελούμενοι να πηγαίνουν σε αναζήτηση εργασίας και τα αποτελέσματα φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού μέσα σε μία εβδομάδα βρέθηκαν 30 θέσεις μέσα από εταιρείες που χρειάζονταν προσωπικό.

Τέλος ο Γιώργος Καμίνης με αφορμή την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν αντιμετωπίζει «ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα γιατί έχουν γίνει μεγάλες οικονομίες». Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων υπάρχει πρόβλημα στο νομικό καθεστώς που διέπει τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς με «αποτέλεσμα να υπάρχει μια απελπιστική γραφειοκρατία . Μας κρατά δυστυχώς καθηλωμένους ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε απογειωθεί».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος