Φ.Βάκη: “Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα” (audio)

Την δέσμευση της κυβέρνησης να μην ψηφίσει προληπτικά μέτρα για μετά το 2018, επανέλαβε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει συμφωνία για πλεονάσματα στο 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια κι ότι πρόκειται για «κάποιες προτάσεις των θεσμών, οι οποίες τεχνηέντως παρουσιάζονται ως τελεσίδικα γεγονότα από την αντιπολίτευση».

Με αφορμή την χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή, που αφορούσε την απόδοση κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, η κ.Βάκη, μίλησε για “πτώση θερμοκρασίας στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στα εξαπτέρυγά της», που απέφυγαν να ψηφίσουν αυτή την ενίσχυση «στο πιο εξουθενωμένο και ανήμπορο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

Η κα Βάκη χαρακτήρισε το «παρών» της ΝΔ, ως παρών “στην πολιτική του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού και πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης τόσο στον Σόιμπλε, όσο και στο ΔΝΤ», ενώ, σχολιάζοντας την θετική ψήφο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι την είδε θετικά και είναι καλοδεχούμενη, παρά τις ενστάσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τελικώς ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση της Κ.Ο.

Η κοιν.εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «υπήρχε υπέρβαση εσόδων» (που επιτρέπει την καταβολή των χρημάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους) «σ’ ένα πολύ στενάχωρο και δύσκολο πλαίσιο από τα περίφημα μη παραμετρικά μέτρα, δηλαδή από τα μέτρα, που δημιουργούν έσοδα από την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή, το λαθρεμπόριο κ.ο.κ».

Η κα Βάκη χαρακτήρισε «διαρκές blame game» την αντιπαράθεση ΔΝΤ-Γερμανίας για το ελληνικό πρόγραμμα και επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προστατευθούν πάση θυσία τα εργασιακά».

Καταλήγοντας, η κα Βάκη είπε πως ο διακαής πόθος ακραίων παικτών, «όπως ο Σόιμπλε» να καταργήσουν κάθε προσπάθεια επανίδρυσης του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, σε αγαστή συνέργεια με το ΔΝΤ, «το μόνο που καταφέρνει είναι να παραδώσει όλη την Ευρώπη στην ακροδεξιά και το φασισμό, που δυστυχώς εισπράττουν και κεφαλαιοποιούν αυτή τη στιγμή την οργή των ευρωπαίων πολιτών».

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος