Σύλληψη της καταζητούμενης Ρούπα – Γιάφκα στον Άλιμο (video)

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται απο τα ξημερώματα η καταζητούμενη επι 4 χρόνια Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Συνελήφθη στην Ηλιούπολη σε σπίτι που διέμενε με τον 6χρονο γιό της, χωρίς να προβάλει αντίσταση. Συνελήφθη επίσης 25χρονη φοιτήτρια η οποία φέρεται να της είχε παραχωρήσει το σπίτι. Η Ρούπα κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες σε γκαράζ στον Αλιμο, οπου συμφωνα με την αστυνομία στεγάζεται γιάφκα της οργάνωσης με οπλισμό και με το αυτοκίνητο του Μαζιώτη που η αντιτρομοκρατική αναζητούσε απο το 2013.

Καστανά κοντά μαλλιά και περισσότερα κιλά έχει σήμερα η Πόλα Ρούπα, όπως φαίνεται στις εικόνες κατά τη μεταγωγή της στο Εφετείο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της στην Ηλιούπολη.
Στις φωτογραφίες που είχε δημοσιοποιήσει η Αστυνομία το καλοκαίρι του 2014 , μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, η Ρούπα είχε ξανθά μαλλιά και ήταν πιο αδύνατη.
Η Πόλα Ρούπα έπεσε στα χέρια των αστυνομικών με μια αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Καταζητούνταν από το 2012 που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και είχε επικηρυχθεί με 1 εκατ ευρώ.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος στην οδό Ζαίμη 14 στην Ηλιούπολη και έπιασαν στον ύπνο τη Ρούπα. Δεν πρόβαλε αντίσταση και το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν να προσέξουν το παιδί της.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος “είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων”. Η απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού της Ρούπα θα είναι χρονοβόρα.

Σε δήλωσή της, που διάβασε στους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ , η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι αρχίζει απεργία πείνας και δίψας για να για δοθεί το παιδί της στη μητέρα και την αδελφή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούπα διέμενε στο διαμέρισμα περίπου δυο χρόνια. Με βάσει ενδείξεις και πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική ερευνούσε για ίχνη της σε 3 περιοχές των νοτίων προαστείων. ΟΙ αστυνομικοί τελικά εντόπισαν το σπίτι, παρακολουθούσαν κάθε κίνηση για δυο, τρείς μέρες και όταν βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για τη Ρούπα αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση νωρίς το πρώι.

Λίγο μετά τη σύλληψη της Ρούπα σε άλλη επιχείρηση στον Αγιο Δημητριο συνελήφθη μια 25χρονη φοιτήτρια , που διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου σε διαμέρισμα του παππού της. Η γυναίκα φαίνεται ότι βοηθούσε τη Ρούπα και πρόσεχε τον 6χρονο γιο της. Για την ώρα κατηγορείται μόνο για υπόθαλψη εγκληματία.

Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης οι αστυνομικοί βρήκαν χειρόγραφα με σημειώσεις για πιθανούς στόχους, καθώς και ονόματα επιχειρηματιών και διοικητών οργανισμών. Βρήκαν επίσης και κατάσχεσαν έναν υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά, με τα οποία άνοιξαν γκαράζ στον Αλιμο.

Σε ό,τι αφορά το 6χρονο αγοράκι του ζευγαριού των τρομοκρατών, βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας και παρακολουθείται από ειδικούς ψυχολόγους. Υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων να αναλάβουν ως προσωρινοί επίτροποι η μητέρα και η αδελφή της Πόλας Ρούπα, ωστόσο θα χρειαστεί να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις να αναλάβουν την επιμέλειά του.

Σύλληψη της καταζητούμενης Ρούπα – Γιάφκα στον Άλιμο (video)Τα ευρήματα στον Άλιμο

Όπλα και εκρηκτικά σε γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Κύπρου, στον Αλιμο, ανακάλυψε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα βρέθηκε αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί από τον Μαζιώτη το 2013 μς πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Ο χώρος εντοπίστηκε μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά που ταίριαζαν στο γκαράζ. Στο χώρο βρέθηκαν βαλίτσες με πυρομαχικά και άλλο υλικό, το οποίο εξετάζεται αυτή την ώρα από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει και άλλοι χώροι στην Αττική, που φέρονται ότι σχετίζονται με τη δράση της Πόλας Ρούπα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Γιώργος Σιδέρης

Σχετικές ειδήσεις: Γιάφκα με όπλα στον Άλιμο και αυτοκίνητο που ανήκε στον Μαζιώτη ανακάλυψε η αστυνομία
Στα χέρια της αστυνομίας η Πόλα Ρούπα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος