Επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (video)

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαρ. Τρικούπη 50. Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός στο πόδι. Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική. Σύσσωμη η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και φέρει τραύματα πιθανόν από θραύσματα, στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό. Σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δράστης ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δήλωση της επεσήμανε ότι “η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της”, σημειώνοντας ότι η επίθεση εναντίον του αστυνομικού “αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα”. Τέλος ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον αστυνομικών και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Για “δολοφονική επίθεση κάποιων που ήθελαν νεκρούς”, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας ότι “το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ”.
Ο τραυματίας είναι άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στη κλούβα των αστυνομικών φρουρών, σύμφωνα με τον κύριο Χρηστίδη.

Ανακοινώσεις της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και ζήτησε να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους. Τέλος, εύχονται γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter εύχεται περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από σφαίρες μετά την επίθεση στην κλούβα της Χ. Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ «καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, καταλήγοντας: «Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό».

H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την οποία τη χαρακτηρίζει ως δολοφονική και τρομοκρατική εις βάρος της δημοκρατίας. “Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες καθώς παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις παρουσιάζει πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ασφάλεια. Ευχόμαστε περαστικά στον αστυνομικό και σύντομη αποκατάσταση της υγείας του”, καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Σχόλιο για την επίθεση έκανε μέσω Twitter και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης:
“Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν καλάσνικοφ στο κέντρο”.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη,  αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι εγκληματικές ενέργειες είναι απαράδεκτες στη Δημοκρατία και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Ευχόμαστε γρήγορα περαστικά στον αστυνομικό φρουρό που τραυματίστηκε κατά την επίθεση, καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου.

Η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η βία, από όπου και αν προέρχεται και όπου και αν στοχεύει, βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τονίζει, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ, ΑΜΠΕ
Φωτο: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος