«Goût de France-Good France» – Ενα διεθνές γαστρονομικό γεγονός με… άρωμα Γαλλίας! (video)

Το καθιερωμένο, πλέον, γαστρονομικό γεγονός «Goût de France-Good France» διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά, στις 21 Μαρτίου 2017, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προβάλουν την κουζίνα τους και την τεχνογνωσία τους σε όλο τον πλανήτη!

https://youtu.be/qCwg7epxXuo?list=PL2nux56dFYnHst_M1kc1nMiE6uuA2a7Yn

Παράλληλα, την ίδια ημέρα σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από χίλιοι σεφ θα παρουσιάσουν, ο καθένας ξεχωριστά στο εστιατόριό του, ένα γαλλικό παραδοσιακό δείπνο στους πελάτες τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γευτούν και να μαγευτούν από τις γαλλικές γεύσεις!

«Goût de France-Good France» – Ενα διεθνές γαστρονομικό γεγονός με… άρωμα Γαλλίας! (video)Πώς συμμετέχω;

Μόνη υποχρέωση για το εστιατόριο που θέλει να λάβει μέρος είναι να προτείνει στις 21 Μαρτίου 2017 στους πελάτες του ένα μενού εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα.

Για να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορεί να εγγραφεί, δωρεάν, στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com συμπληρώνοντας πρώτα μια αίτηση εγγραφής (στα γαλλικά ή τα αγγλικά) και στη συνέχεια προτείνοντας στον ειδικό χώρο της αίτησης ένα μενού γαλλικού τύπου στην ελληνική γλώσσα και εάν είναι δυνατόν και στη γαλλική.

«Goût de France-Good France» – Ενα διεθνές γαστρονομικό γεγονός με… άρωμα Γαλλίας! (video)

Εγγραφές

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής: 25 Ιανουαρίου 2017

Έντυπο εγγραφής στα αγγλικά: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register
Έντυπο εγγραφής στα γαλλικά: http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register

Τα εστιατόρια που έχουν ήδη συμμετάσχει στις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τον προηγούμενο λογαριασμό τους και τις προσωπικές τους πληροφορίες μέσω του κωδικού που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της περσινής εγγραφής τους.

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή, ενημερώστε για τη συμμετοχή σας αποστέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση:
sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr – presse.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr

«Goût de France-Good France» – Ενα διεθνές γαστρονομικό γεγονός με… άρωμα Γαλλίας! (video)Το μενού

Χωρίς να τίθενται όρια στη δημιουργικότητα των σεφ, η πρόταση πρέπει να βασίζεται σε συνταγές εμπνευσμένες από τη γαλλική γευσιγνωσία και να ακολουθεί την παρακάτω σειρά:

Ένα απεριτίφ και καναπεδάκια
• Ένα ορεκτικό
• Ένα ή δύο κυρίως πιάτα
• Επιλογή τυριών
• Ένα επιδόρπιο
• Γαλλικά κρασιά και γαλλική σαμπάνια

Φρέσκα προϊόντα, προϊόντα εποχής και τοπικά προϊόντα θα  συμβάλλουν ώστε να παντρέψετε την εδεσματολογική παράδοση της κάθε χώρας με τη γαλλική κουζίνα. Κάθε μενού θα πρέπει να σέβεται την υγιεινή διατροφή και το περιβάλλον: χωρίς πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι και με πολλά λαχανικά.

Ο καθορισμός της τιμής του μενού παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου. Προτείνεται η καταβολή 5% επί των εσόδων σε ΜΚΟ της κάθε συμμετέχουσας χώρας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Goût de France-Good France» – Ενα διεθνές γαστρονομικό γεγονός με… άρωμα Γαλλίας! (video)Η πρωτοβουλία Goût de/Good France συνοδεύεται από ένα σχέδιο επικοινωνίας διεθνούς εμβέλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σεφ να προβάλουν την κουζίνα τους και την τεχνογνωσία τους παντού ανά τον κόσμο με την ενεργό υποστήριξη των πρεσβειών, τoυ Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Αtout France», των μιντιακών χορηγών επικοινωνίας France Media Monde, TV5 Monde και JC Decaux.

Το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα θα συντονίσει την εκστρατεία προβολής προς τα ελληνικά ΜΜΕ. Όλα τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι σεφ τους θα προβάλλονται στο ευρύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας (www.ambafrance-gr.org) και από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter).

  • Για διευκρινίσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Σίσσυ Γεωργιάδου, αναπληρώτρια ακόλουθο Τύπου, τηλ.: 210-3391036
    sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr
  • Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα www.ambafrance-gr.org και στη διεύθυνση www.goodfrance.com

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την ιστοσελίδα της GOODFRANCE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος