Χανιά: “Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, ΝΑΙ στη ζωή” (audio)

Καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου με θέμα: “Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει… ΝΑΙ στη ζωή”, θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 του μήνα.
H καμπάνια συνδιοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, τον Δήμο Αποκορώνου τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την ΠΕΠΣΥ, την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΦΚΣ) & το e-επιστημονικό περιοδικό “Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα”.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η συντονίστρια του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, Χρύσα Τερεζάκη, τόνισε ότι στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και ο συντονισμός των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενώ, όπως είπε, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γνωστού και αγαπητού στην Κρήτη γιατρού Μιχάλη Μπονατάκη.
Σύμφωνα με την κ. Τερεζάκη οι διοργανωτές επιδιώκουν να ενεργοποιήσουν και να συντονίσουν τους πολίτες σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή μας, όπως το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων και ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί βραδιά αφιερωμένη στους πολιτιστικούς συλλόγους του Αποκόρωνα και την Κυριακή εργαστήριο διαλόγου με τους πολίτες. Αντίστοιχη συνάντηση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πλατανιά, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, ανάλογη εκδήλωση στην επαρχία Σελίνου.

Η καμπάνια στηρίζεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, την Κοινοτική Δράση και στον Εθελοντισμό και στοχεύει στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας συντονισμένου συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου και στην ανάληψη υπεύθυνης κοινοτικής δράσης των εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, πολιτισμικών και άλλων φορέων.
Βασικός στόχος σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η δημιουργία προπλάσματος Εθελοντισμού στην κοινότητα.
Πληροφορίες : www.cretaadulteduc.gr, info@cretaadulteduc.gr, τηλ. 6981654994 (από 13.30-15.30 και από 18.00-21.00).
Απευθείας δηλώσεις συμμετοχής στα τραπέζια διαλόγου πολιτών με την συμπλήρωση της ακόλουθης ηλεκτρονικής φόρμας: https://goo.gl/forms/EcXUzgvkDEI1P5Jy2

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Τερεζάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος