Κ. Σταγιάννη: “Περιμένουμε, με χαρά, να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλά μας” (audio)

Η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κα Κατερίνα Σταγιάννη, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τις αντιδράσεις του προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στην λειτουργία τμήματος εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο σχολείο.

Η κα Σταγιάννη, πριν μιλήσει για το πρόβλημα, που έχει προκύψει, θύμισε τι έχουν περάσει αυτά τα μικρά παιδιά, που η ελληνική πολιτεία καλείται να υποστηρίξει, εφαρμόζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου της Λάρισας, διευκρίνισε, ότι θεσμικά δεν προκύπτει η δυνατότητα ενός συλλόγου γονέων να ρυθμίζει τα θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τόνισε, δε ότι η αντίδραση δεν πρέπει να χρεωθεί σε όλους τους γονείς, αλλά βρίσκει την πιο ακραία έκφρασή της στο νέο προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η κα Σταγιάννη κατήγγειλε ότι και μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο facebook δυναμιτίζεται το θετικό κλίμα, που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία 5 χρόνια στο σχολείο, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό στοιχείο, την απόσυρση ρατσιστικού βίντεο, που είχε αναρτηθεί σ’ αυτήν. Ολοκληρώνοντας η κα Σταγιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, με σχεδόν όλα μας τα παιδιά, περιμένουμε με χαρά να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλά μας, είναι παιδιά, δεν ξεχωρίζουμε παιδιά και όπως με ζήλο προσφέραμε εκπαίδευση στα υπόλοιπα παιδιά, με τον ίδιο ζήλο θα προσφέρουμε την εκπαίδευση και στα προσφυγόπουλα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος