Επιστολή Παππά προς ΕΣΡ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στην οποία ζητά να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Παράλληλα, ζητά να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων και οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επικαλείται την απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ΄ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και καλεί την Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των ζητημάτων προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

«Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο κατά την τρέχουσα δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία», τονίζει ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος