Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι (video)

Με σφοδρότητα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, με αφορμή τις καταγγελίες της ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για “έωλο και φτωχό αντιπερισπασμό“, και ζήτησε διευκρινίσεις για το “πόθεν έσχες” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα, έδωσε η ΝΔ, με τον εκπρόσωπό της, Βασίλη Κικίλια ο οποίος ζήτησε απαντήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων.

Την ίδια ώρα, με επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλείται ανακοίνωση του Μαξίμου, στην οποία αναφέρεται ότι η στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι ήταν για να συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με εκπροσώπους της τράπεζας Rothschild με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

Κάλεσε δε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσει εάν υπάρχει σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και αν είναι θετική η απάντηση, από πότε και με ποια αμοιβή.

Οι καταγγελίες της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για συκοφαντία σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, ότι πρόκειται για έωλο αντιπερισπασμό, σημειώνοντας ότι η ευθύνη γι’ αυτή τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα.

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του γαλλικού ομίλου καλλυντικών L’ Oreal επιβεβαιώνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro στην ηλεκτρονική σελίδα της, με τίτλο: “Η L’Oreal ετοιμάζεται να επενδύσει στην Ελλάδα“. Στο ίδιο άρθρο επιβεβαιώνεται και η συνάντηση του κ. Τσίπρα με εκπροσώπους του οίκου Rotschild.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιώργος Ευθυμίου, Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος