Μιχ. Τζελέπης: Προβλήματα στην εφαρμογή του εργόσημου

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λανθασμένη εφαρμογή του εργόσημου στον πρωτογενή τομέα έφερε στη Βουλή, με Ερώτηση του προς την υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, μαζί με άλλους συναδέλφους του. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου οι διαδικασίες  πρόσληψης  και απόλυσης των εργαζομένων είναι πολύπλοκες και κοστοβόρες και επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής , καθώς η διάρκεια απασχόλησης των εργατών γης στα χωράφια γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα.

Με την διαδικασία αυτή  στην ουσία καταργείται η πληρωμή με εργόσημο αφού οι πληρωμές των μισθωτών, με τους οποίους εξομοιώνει τους εποχιακούς εργάτες γης, πληρώνονται μόνο μέσω τραπεζικών εμβασμάτων. Είναι φανερό ότι η πρόχειρη αποσπασματική διαδικασία που ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει στην αύξηση της εισφοροδιαφυγής και στην περαιτέρω απορρύθμιση της ασφάλισης των εργατών γης από τρίτες χώρες, επισημαίνει ο κ. Τζελέπης.

Ο Βουλευτής ζητάει από την Υπουργό να τον ενημερώσει πότε θα ανασκευασθεί η σχετική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που εξομοιώνει τους εργάτες γης με τους μισθωτούς, όπως επίσης και εάν θα απλοποιηθεί η διαδικασία εφαρμογής του εργόσημου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος